Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

wilfred

Wilfred – Elijah Wood i remake-serie

by kennet on 30 juni 2011

Det är inte bara filmvärlden som gör fler och fler remakes av gamla filmer även tv-serier görs nu i nya tappningar allt oftare.  

Jag har tidigare skrivit om The Killing som är en remake av den danska serien Förbrydelsen och nu är det dags för den australiensiska serien Wilfred att få nytt liv i amerikanska tv-kanalen FX. Den första episoden bjöd på en udda men underhållande stund när den premiärvisades den 23 juni. Episod två visas den 30:e juni.

En av de bärande rollerna i serien spelas av Elijah Wood (sagan om ringen-triologin m.m), som här spelar en väldigt dyster och självmordsbenägen ung man vid namn Ryan. En dag ringer det på dörren hemma hos Ryan och utanför står hans granne Jenna som undrar om Ryan har möjlighet att vara hundvakt åt hennes hund Wilfred.

Wilfred är ingen vanlig hund, eller egentligen är han det, för alla andra utom för Ryan eftersom Ryan ser Wilfred som en människa utklädd till hund medan resten av världen ser Wilfred som den hund han är. Ryan och Wilfred blir vänner och det är här serien startar.

Låter det snurrigt? Ja, det är snurrigt och udda men väldigt rolig

Jag kommer inte på något sätt att bedöma denna serie eftersom det endast har sänts en episod men eftersom jag fann den så pass rolig och nyskapande (även om det är en remake) så väljer jag att tipsa om denna serie för er som vill se något roligt, lite speciellt och ganska udda i sommar.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:https://omtvserier.se/wilfred-elijah-wood-i-remake-serie/ sort:published

{ 1 comment… read it below or add one }

1 Stefan 13 juli 2011 kl. 08:33

Såg första tre avsnitten igår. Gillade starten på första avsnittet när Elijah Wood är ensam under natten men tycker att serien tappar så fort Ryan introduceras. Jag kan inte sätta fingret på det – men en hund som är en människa och bara vill röka på samtidigt som han hela tiden får Elijah Wood i nya problem? Nej, den här serien fungerade inte riktigt för mig.

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: