Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Vikings – Häftigt vikingadrama

by Mattias on 25 juni 2013

För att inte hamna i en alltför stor depression nu när Game of Thrones tagit slut har jag letat efter en serie som stillar behovet av blod, svett och våld. Jag fick rekommendationen att kika på Vikings, ett actiondrama som skapats av Michael Hirst och skrivits av amerikanska History Channel.

I serien får vi följa vikingen Ragnar Lothbrok (Travis Fimmel) och hans familj i resan mot att bli hövding över vikingastammen. Då serien är skriven av History Channel är tanken att den även ska vara lite utbildande och skildra hur vikingarna betedde sig. De skildras heller inte som några hyvens män när de åker iväg på sina plundringståg. Det finns också en intressant koppling till religion i serien då Ragnar med sina vikingagudar lär känna en kristen präst.

Jag tycker att första säsongen har en stor potential då den har en bra balans mellan drama, historik och action. Självklart är budgeten inte i närheten av Game of Thrones och serien är inte storslagen på det sättet. Personligen gillar jag dock serier där man verkligen får lära känna karaktärerna något man får i och med att man successivt får följa med Ragnar och hans närmaste.  Som svensk har man ju alltid varit lite nyfiken på vikingatiden och det är lite roligt att höra amerikanerna uttala Knut och Ragnar på engelska. Ur ett svenskt perspektiv är det även roligt att Gustaf Skarsgård är med och spelar vikingen Floki.

Vikings season 1 kan du se på HBOnordic

The Storm Is Coming!

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:https://omtvserier.se/vikings-haftigt-vikingadrama/ sort:published

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: