Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Svensson, Svensson

Svensson Svensson i ny långfilm

by Stefan on 24 september 2010

En av mina absoluta favoritserier på svensk TV har utan tvekan varit Svensson Svensson även om nyinspelningen av serien inte riktigt landade på samma nivå som den gamla. Till stor del beroende på att Max (Gabriel Odenhammar) var vuxen samtidigt som jag aldrig blev särskilt förtjust i Greta (Embla Hjulström).

Efter sammanlagt fyra säsonger och en långfilm så spelade man under sommaren 2009 en pjäs under namnet Svensson Svensson på semester och enligt Aftonbladet så är det denna pjäs som ska filmatiseras och bli den andra långfilmen om familjen…

Guds tre flickor nya Svensson Svensson

by Stefan on 31 oktober 2009

Tyvärr är det klart sedan länge att det inte blir fler avsnitt av den populära TV-serien Svensson, Svensson. Däremot så dyker det upp en ny serien den 7 november som går under namnet Guds tre flickor från samma skapare som Svensson, Svensson och Cleo kommer ifrån.

Serien handlar om de tre 14-åriga tjejerna Jenny, Denise och Lo, som likt alla andra tonåringar har tusen olika saker att tänka på, vänskap, kärlek, föräldrar, skola och massor annat som gör det omöjligt att tänka klart. Dessutom finns Gud som tar alla chanser…

Svensson, Svensson läggs ner

by Stefan on 06 augusti 2009

Tidigare i veckan gällde det Two and a Half Men muggar och idag har alltså frågelådan kommit till min svenska favoritserie Svensson, Svensson. Överlag håler svenska serier otroligt låg kvalité vilket gör att så många i min bekantskapskrets har uppskattat Svensson, Svensson. En underhållande serie som få andra svenska kan mäta sig med.

I början av en veckan dök det upp en ny fråga i frågelådan där avsändaren undrade om SVT kommer producera fler avsnitt av just Svensson, Svensson.

Svensson Svensson är utan tvekan min favoritserie. Vet…