Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Solsidan

Därför har Solsidan blivit en succé

by anna on 12 april 2010

I fredags visade TV4 sista avsnittet av Solsidan. Den svenska komediserien signerad Felix Herngren m fl kan bara beskrivas som en dundersuccé! Tittarna har strömmat in, serien är omskriven och hyllad på bloggar och på facebook har nära 160 000 medlemmar blivit fan av seriens sida. Att det nu är klart för ytterligare en säsong är en nyhet som glädjer många.

Varför har då Solsidan blivit så omtyckt? Förutom att den lyckas med det som många andra svenska komedier verkar ha svårt med; att vara rolig utan att…

Jag vill ha mer av Solsidan

by Agneta on 19 mars 2010

Det var länge sen jag satt och tittade på tv och njöt så mycket av det jag såg. Och det var längesen jag satt med så stor abstinens efter programmets slut, som jag gör just nu.

Solsidan. Jag säger bara Solsidan. Tack TV4 för att ni räddar fredagskvällen från att vara en ren katastrof!

Och får man önska? Gör i så fall Solsidan till en långfilm. Som sänds varje fredag. För alltid.

Solsidan får en andra säsong

by Stefan on 19 mars 2010

Årets stora TV-succé, utöver amerikanska The Pacific, är utan tvekan Solsidan på TV4. För första gången på väldigt länge har man lyckats plocka fram ett svenskt humorprogram som hela familjen kan se tillsammans.

Varje avsnitt lockar uppemot 1.5 miljoner tittare vilket placerar den på samma nivå som Svensson, Svensson en gång låg på. Förövrigt synd att man valde att lägga ner den serien.

I en intervju för TV4 berättar skaparen Felix Herngren att, till skillnad mot första säsongen, även Johan Rheborg kommer vara med och skriva manus. Annars…