Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Mental

En vecka med Top Gear och Dollhouse

by Stefan on 30 juni 2009

Då har det blivit dags att återvända hem från det varma Frankrike. En otrolig lycka infann sig när jag klev av bilen i Malmö och insåg att temperaturen fortfarande är tillräckligt hög för att bättra på min solbränna. Även om det är skönt att komma ifrån arbete och stress så saknade jag ändå möjligheten att blogga och läsa det senaste skvallret.

Under resans gång spenderades det en hel del tid på diverse hotellrum och jag spenderade därför min tid med att se igenom säsong 1 av Dollhouse. En otrolig…

Mental – Book of Judges

by Stefan on 10 juni 2009

Vi har nu fått ta del av 3 avsnitt och strax över 2 timmars material, men jag är fortfarande osäker på Mental. Precis som jag skrev igår så är det utan tvekan en kopia av House. Däremot så skiljer sig Chris Vance och Hugh Laurie väldigt mycket. Laruie är intressant, snabb och slår alltid huvudet på spiken. Vance försöker vara lugn, karismatisk och framstår för mig som aningen självgod. Nästan som tagen från The Mentalist, men utan humorn.

Under alla tre avsnitten så finns där en tanke…

Mental var sämre än väntat

by Stefan on 09 juni 2009

Det har skrivits en hel del om Mental på senare tid och idag bestämde jag mig för att ta upp serien. Även om många har varit negativ till serien så valde jag att ta det hela med en nypa salt. När vi tänker efter så händer det även att bra serier sågas och beskylls för att sno idéer från andra serier.

Tyvärr visade det sig att allting var sant och Mental är verkligen en riktig kopia av House. Börjar vi med att titta på karaktärerna så hittar…

Dags att ta upp Mental

by Stefan on 09 juni 2009

Igår blev jag färdig med Breaking Bad och det har alltså blivit dags att påbörja ytterligare en serie. Denna gången är det Mental som ska få äran att bli kritiserad av mig och omTVserier. Enligt många tittare och TV-kritiker så ska serien ha stora likheter med House, vilket jag anser vara lovande. Däremot så har den blivit flyttad till ett mentalsjukhus istället för ett vanligt sjukhus, precis som House kommer göra i den nya säsongen.

I Mental ska vi få följa Dr. Jack Gallagher, spelad av Chris