Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

House

House

Handling: I House MD får vi följa den något unika och cyniska läkaren Dr. Gregory House (Hugh Laurie) när han och hans läkarteam tar sig an det ena fallet efter det andra. Till en början handlar serien till stor del om deras fall, men allt eftersom serien fortsätter flyttas fokus till teamet, House och hans bästa vän Dr. James Wilson (Robert Sean Leonard). Dr. House är kortfattat läkaren du hatar att ha, men i efterhand älskar att du fick. Trots hans otrevliga yttre och dåliga patientkontakt så är han en otroligt duktig problemlösare.Säsonger: 6
Genre: Sjukhusserie / Komedi / Drama
Originalvisning: 16 november 2004 - Idag
Medverkande: Hugh Laurie / Lisa Edelstein / Omar Epps / Jesse Spencer / Olivia Wilde

Jennifer Morrison från House till HIMYM

by Stefan on 09 september 2010

Idag kom nyheten att Jennifer Morrison är klar för komediserien How I Met Your Mother efter att förra året ha lämnat House.

Givetvis uppstår genast spekulationerna kring om hon möjligtvis kan vara Fru Mosby och samtidigt som CBS inte vill kommentera detta så är det enligt amerikanska Entertainment Weekly klart att Jennifer Morrison kommer vara med i 13 avsnitt denna säsongen.

Morrison kommer spela en kontroversiell aktivist som till en början motsätter sig Teds planerade rivning av ett New York-moment men så småningom så utvecklas en vacker romans mellan de…

Sasha Alexander ska gästspela i House

by Stefan on 22 oktober 2009

Jag har tidigare berättat att jag följer en hel del serier och två av mina nuvarande favoritserier är utan tvekan NCIS och House. När Sasha Alexander lämnade sin roll som Caitlin Todd i NCIS blev jag väldigt besviken, men hennes ersättare Cote de Pablo har gjort ett bra arbete.

Nu har det varit ett bra tag sedan jag hörde något om Sasha senast, fram till tidigare i veckan då jag läste att hon ska hoppa in och gästspela i House. När Wilson och House flyttar in en…

Jennifer Morrison lämnar House

by Stefan on 25 september 2009

Tidigare i somras bekräftade EW att en av deltagarna i House skulle lämna i höst. Spekulationerna har varit många och nu är det klart att Jennifer Morrison ska lämna House och sin karaktär Cameron som hon har spelat sedan 2004.

Till skillnad mot Kal Penn‘s Kutner så ska hennes utgång vara ett kreativt val av producenterna och inget hon själv har bestämt sig för. Något som öppnar dörren för att hon kan återkomma i framtiden om tittarna sätter sig på tvären. Samtidigt bekräftas det att hennes man Chase, spelad…

11 bästa intro i TV-serier

by Stefan on 06 augusti 2009

Det är nu ett par månader sedan jag publicerade topp 9 klassiska TV-fraser och jag tyckte därför att det var dags med en ny topplista. Denna gången har tuden kommit till bästa öppningarna i TV-serier.

En svår lista och jag kommer förmodligen få en del skit för den, men se det istället som din chans att dela med dig av dina åsikter. Vilken saknas? Vilken platsar inte? Gör dig hörd!

Listan kommer nedanför utan inbördes ordning. Tyvärr lyckades jag inte hitta videor med hög kvalité åt alla serierna, men…

Dags att ta upp Mental

by Stefan on 09 juni 2009

Igår blev jag färdig med Breaking Bad och det har alltså blivit dags att påbörja ytterligare en serie. Denna gången är det Mental som ska få äran att bli kritiserad av mig och omTVserier. Enligt många tittare och TV-kritiker så ska serien ha stora likheter med House, vilket jag anser vara lovande. Däremot så har den blivit flyttad till ett mentalsjukhus istället för ett vanligt sjukhus, precis som House kommer göra i den nya säsongen.

I Mental ska vi få följa Dr. Jack Gallagher, spelad av Chris

Spoiler: Träffa House nya rumskamrater!

by Stefan on 08 juni 2009

Kraftig spoiler! För ett par dagar kom nyheten att den 29-åriga Tony-vinnaren Lin-Manuel Miranda har fått kontrakt för den kommande säsongen av House. Där kommer vi få se honom som en av House rum-, cellkamrater inne på mentalsjukhuset.

Idag kom ny information om att produktionsteamet även sök en kvinna på 20-30 år och kan spela cello. Kvinnan ska skriva kontrakt för en månad, vilket betyder att hon kommer vara med i en stor del av säsongen. Vilket i sin tur betyder att House med stor sannolikhet kommer spendera en…

Olivia Wilde från House världens vackraste kvinna

by Stefan on 14 maj 2009

I veckan plockade Maxim fram sin lista på årets 100 hetaste kvinnor och i topp hittar vi skådespelerskan Olivia Wilde från dramaserien House MD. Även om jag inte tidigare har hört talas om Maxim så förmodar jag att Olivia bör känna sig hedrad, även om jag personligen har svårt att se henne som världens vackraste kvinna.

På en andraplats hittar vi den alltid vackra Megan Fox, känd från bland annat kassasuccén Transformers. Tätt bakom följer den israeliska 24-åriga modellen Bar Refaeli som främst är känd för att…

House S05E16

by Stefan on 25 februari 2009

Då har jag precis avslutat det senaste avsnittet ur House där vi får möta en pojke som har delvis kvinligt och delvis manligt DNA. Samtidigt blir Wilson och Cuddy oroliga för House när alla i hans närhet sakta inser att han faktiskt är på bra humör. Det ena leder till det andra och halvvägs in i avsnittet får vi veta att House går på Metadon.

Efter flera olika tester så kommer House, efter att ha slutat med sitt Metadon, fram till att pojken endast led av uttorkning för att…

Dagens intressanta TV-serier

by Stefan on 24 februari 2009

Igår var det 24, House och Heroes som stack ut bland den stora mängden amerikanska serier. Idag är det endast hälften så många som sänds, men även här hittar vi ett par guldkorn. Vi har bland annat stora American Idol som alltid lockar miljontals tittare. Själv så ser jag fram emot NCIS där det sägs att en gammal bekant till Gibbs ska dyka upp.

På svensk TV så har vi också ett spännande avsnitt av NCIS där Tony kommer tillbaka till teamet. Direkt efter följer…

Dagens intressanta TV-serier

by Stefan on 23 februari 2009

Det har varit tomt de senaste dagarna med ett fåtal bra serier. Den enda som egentligen har lockat är Flight of the Conchords. Idag sänds det hela 17 stycken och även om jag saknar serier som Two and a Half Men, How I Met Your Mother och Big Bang Theory så finns där ett par intressanta serier.

Dagens höjdarserier är bland annat Chuck, House, 24 och Heroes.

Själv så slutade jag följa 24 en bit in i andra säsongen och Heroes har…