Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Ghost Whisperer

Ghost Whisperer

Handling: I Ghost Whisperer får vi följa den vackra Melinda Gordon (Jennifer Love Hewitt) som har gåvan att kunna se och kommunicera med döda. Samtidigt som Melinda försöker leva ett så naturligt liv som möjligt så spenderar hon fritiden med att hjälpa andar gå över till andra sidan genom att arbeta som paranormal utredare. Allt som oftast tvingas hon övertyga andra om att hon verkligen besitter en fantastisk gåva, vilket kan leda till både farliga och underhållande resultat.Säsonger: 5
Genre: Drama / Thriller / Övernaturligt / Fantasy
Originalvisning: 23 september 2005 - Idag
Medverkande: Jennifer Love Hewitt / David Conrad / Jamie Kennedy / Camryn Manheim

Jennifer Hewitt och Jamie Kennedy separerar

by Stefan on 16 mars 2010

Inte allt för länge sedan läste jag en artikel där skribenten beskrev Jennifer Love Hewitt som smått manipulativ, på så vis att hon alltid har en baktanke, stor mediavana och trots otaliga år i strålkastarljuset så har där aldrig varit några skandaler. Tyvärr lyckas jag inte hitta artikeln men skribenten avslutade med att nämna hennes dåvarande förhållande med Jamie Kennedy som han misstänkte kunde bero på något annat än kärlek.

Nu verkar han tyvärr ha fått mer vatten på kvarnen då Hewitt och Kennedy i helgen bekräftade att deras romans…

Ghost whisperer introt – Steg för steg

by Mathilda on 09 november 2009

Ghost whisperers speciella intro kan vara lite svårt att förstå sig på. Första gången fattade jag inte alls vad alla bilder symboliserade. Här kommer en förklaring bild för bild, och det är faktiskt mer genomtänkt än vad man tror!

Till att börja med, titeln Ghost whisperer har inte varit självklar. Producenterna hade svårt att komma fram till rätt namn, de gjorde en lista med flera hundra namn. Allt från ”R.I.P” och ”Nearly departed” till ”Melinda is nuts”. Det sist nämnda var inget seriöst förslag utan något producenterna brukade skämta om…

Ghost whisperer S05 E01

by Mathilda on 28 september 2009

Under kvällen den 25/9 svensk tid sändes det första avsnittet ”Birthday Presence”, säsong 5 av tvserien Ghost whisperer.

Jim, David Conrad, och Melinda, Jennifer Love Hewitt,  föder en son som får heta Aidan Lucas, Connor Gibbs.
Vid samma tidpunkt då Adian föds, dör en kvinna vid namn Amber (som också föder barn) i salen brevid.

Serien hoppar sedan ett stormsteg framåt i tiden till lille Aidans 5års dag.
Melinda och Jim oroar sig för Aidan som varje år på sin födelsedag har skadat sig på något sätt, vilket…

Ghost Whisperer och Medium kan bli ett

by Stefan on 07 september 2009

Senaste veckorna har det spekulerats allt mer kring en sammanslagning av de båda populära serierna Ghost Whisperer och Medium. Ryktet drog igång när CBS vd Nina Tassler påpekade att det skulle kunna bli en intressant mix nu när de båda serierna ska sändas direkt efter varandra.

Their mythologies are different, and we haven’t talked about a crossover, but it’s possible. I think right now, the shows have a different language. They have a different skill set, different rules, etc., but once we get the show launched and comfortable…

I väntan på höstens avsnitt…

by Mathilda on 08 augusti 2009

25 september är väntan över, i alla fall för dem som har möjlighet att se den amerikanska sändningen av Ghost whisperer! Men för de svenska tv-tittarna dröjer det dock ytterligare ett tag innan avsnittet Birthday Presence (episod 1 säsong 5 ) dyker upp i tvrutan.

Fram tills dess kan man kanske läsa en bok? Ja, inte vilken bok som helst altså, utan GHOST WHISPERER: ”SPIRIT GUIDE”! Passa på att fördjupa dina kunskaper om serien och olika legender. Boken är dock på engelska men den är mycket intressant så är…

Ghost Whisper spoilers inför hösten

by Stefan on 31 juli 2009

Utöver Vampire Diaries så är Ghost Whisperer utan tvekan den serie jag ser fram emot helst. Nyligen pågick Comic-Con där det blev en hel del intervjuer och mycket intressant information kring den kommande hösten kom fram. Av den anledningen lär ni få se en hel del inlägg här på omTVserier i veckan.

Inför den kommande säsongen av Ghost Whisperer i USA så är det sedan länge klart att Ghost Whisperer hoppar fram i tiden och under Comic-Con kom det fram intressant information om vad det resulterar…

Ghost Whisperer: Shadowlands – Nytt TV-spel

by Stefan on 31 juli 2009

Förra veckan blev det då klart att Ghost Whisperer ska hitta ett nytt format bland fansen genom att dyka upp som ett TV-spel. Kan vi tänka oss att man främst kommer inrikta sig mot den yngre publiken? Enligt CBS och Legacy Interactive så är tanken att tittarna själva ska få kliva in i Melinda Gordon’s skor och hjälpa spöken att gå över till den andra sidan i det kommande TV-spelet som har fått namnet Ghost Whisperer: Shadowlands.

Tyvärr har jag inte lyckats få fram särskilt mycket information kring…

Ghost Whisperer leker med tiden

by Stefan on 09 juni 2009

I år har det varit en turbulent säsong av Ghost Whisperer där David Conrad tragiskt avled och därefter återuppstod i en annan mans kropp. Reaktionerna har varit många och även om jag har haft mina tvivel flera gånger så tycker jag att resultat inte blev helt värdelöst, även om det var mycket bättre förr.

Inför denna säsongen så har skaparen bakom serien funderingar kring att flytta fram hela serien flera år i tiden. Har du följt serien slaviskt så vet du att Melinda (Jennifer Love Hewitt) var gravid i…

Vacker ceremoni i Ghost Whisperer

by Stefan on 25 maj 2009

Jag fortsätter arbeta mig igenom vårens TV-serier och ikväll blev det dags för säsongsavslutningen av Ghost Whisperer. Även om jag har läst ett par spoilers inför avsnittet så var det intressant att se hur det hela utvecklade sig och jag är glad över att Melinda, Jennifer Love Hewitt, och Jim, David Conrad, valde att gifta sig.

Något nytt för mig i detta avsnittet var att vi fick veta mer om Melindas mamma, nämligen att hon var stenrik. Har man råd att skapa en isskulptur på 20 meter…

Hilary Duff gästspelar i Ghost Whisperer

by Stefan on 16 april 2009

Under åren av TV-tittande så samlar man fort på sig favoriter och två av mina personliga favoriter har länge varit Jennifer Love Hewitt och Hilary Duff, känd från bland annat Cheaper by the Dozen och Raise Your Voice. Därför blev jag positivt överraskad över nyheten att Hilary Duff skulle gästspela tillsammans med Jennifer Love Hewitt i en av mina favoritserier, nämligen Ghost Whisperer.

Hilary Duff fick i uppgift att spela svarta änkan, nämligen en fru som specialiserat sig på att besöka cancergrupper och gifta sig med den…

Jennifer Love Hewitt på omslaget av Maxim

by Stefan on 16 april 2009

För ett par veckor sedan blev det nya skriverier när en kändis valde att vika ut sig i Playboy och givetvis blev det stora reaktioner. Personligen så har jag svårt att förstå hela filosofin med att vara emot att någon viker ut sig. Givetvis kan det vara generande för personens (man som kvinna) barn, men utöver det så anser jag att en utvikning är något personligt. Varför förneka någon som är vacker rätten att vika ut sig?

Hur som helst så var det inte huvudämnet i inlägget utan jag tänkte…

Dagens intressanta TV-serier

by Stefan on 06 mars 2009

Ny dag och även idag så har vi en hel del intressanta TV-serier att plocka fram. Som vanligt börjar jag med amerikansk TV där jag precis som vanligt på fredagar framhäver Ghost Whisperer. Det vore verkligen skönt om Melinda och Jim lyckades hitta tillbaka snart och handlingen hittade något nytt att fokusera på. I nuläget känns det som att hela denna säsongen har kretsat kring Jim/Sam och Melinda. Vara eller att icke vara.

Vi har även Numb3rs, vilket alltid är sevärt. Ingen personlig favorit, men den klarar utan…

Dagens intressanta TV-serier

by Stefan on 27 februari 2009

På amerikansk TV så har vi ett par intressanta TV-serier idag, bland annat en av mina favoritserier Ghost Whisperer. Vi har även andra sevärda serier som Numb3rs, Dollhouse och Terminator.

På svensk TV så är det tyvärr värre och även om Let’s dance lockar en hel del tittare så är det inte min favorit. På kanal 5 har vi gamla avsnitt av The Big Bang Theory, vilket kan vara helt okej.

Nej, för mig blir det två avsnitt av Lie to Me och sedan…

Jennifer Love Hewitt i The Tonight Show

by Stefan on 23 februari 2009

Den vackra Jennifer Love Hewitt var nyligen med i The Tonight Show för att prata om sin TV-serie Ghost Whisperer när samtalet gled in på push-up och tidigare dejter. Vi fick bland annat veta att Jennifer klarar över 10 push-ups och att någon skådespelare gillar att gå rakt på sak.

Det visade sig att Jennifer Love Hewitt har varit på The Tonight Show hela 24 gånger, men detta var första gången jag har hört Jay Leno skämta om hennes klyfta.

Se hela intervjun:

Ghost Whisperer S04E15

by Stefan on 14 februari 2009

Ett avsnitt av Ghost Whisperer som börjar intressant när vi tittare får följa med ut i skogen under en invigningsceremoni till en kvinnoförening. En kvinnlig student försvinner spårlöst och alla spåren leder till hennes syster när ett spöke dyker upp.

Efter en del efterforskning så lyckas Melinda (Jennifer Love Hewitt) ta reda på att spöket som visar sig inte är den försvunna systern, utan en kvinnlig student som försvann för över 40 år sedan. Med hjälp av spöket (Rebecka) så lyckas man hitta den försvunna studenten till slut…

Ghost Whisperer S04E14

by Stefan on 14 februari 2009

Ikväll fick vi som gillar relationen mellan Jim (David Conrad) och Melinda (Jennifer Love Hewitt) se ett nytt steg i rätt riktning. Efter mycket om och men så slutade det med att han följde henne med in.

Huvudtemat i kvällens avsnitt av Ghost Whisperer var en mamma som hittade sin bortadoperade son i fängelset och gjorde sedan sitt bästa för att hjälpa honom att få ett bättre liv. Resten av familjen var inte medvetena om hur det egentligen låg till och dottern trodde därför att de hade…