Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Draknästet

SVT lägger ner Draknästet

by Stefan on 10 september 2010

Läser idag på SvD den tråkiga nyheten att det inte blir någon ny säsong av Draknästet i SVT under 2011. Beslutet om programmet där vi fick se entreprenörer presentera idéer för riskkapitalister ska enligt Peter Nyrén inte vara grundat på tittarsiffrorna.

Det är inte primärt tittarsiffrorna som styr oss. Vi vill ha mångfald i utbudet. Det ligger ingen ny säsong i planeringen för 2011. Det finns andra programtitlar som känns aktuellare att göra, och de är delvis hemliga ännu.

Vi vill förnya oss, och det är meningen att det…

Premiär för säsong 2 av Draknästet

by Stefan on 19 mars 2010

I onsdags var det premiär för säsong 2 av Draknästet – ett av få TV-program som inte enbart är underhållning utan även lär ut något till sina tittare samtidigt som det hjälper deltagarna. Tittarna får chansen att studera en handfull presentationer i varje avsnitt och lära sig hur viktigt det är att vara förbered, ha koll på sina siffror, ha en affärsplan, etc.

Inför premiären så har två drakar lämnat, nämligen Ljubo Mrnjavac och Gunilla von Platen. Klokt beslut, då ingen jag har talat med var särskilt förtjusta i…

Två nya drakar till Draknästet

by Stefan on 29 november 2009

Tidigare denna månaden påbörjade SVT inspelningen för säsong 2 av Draknästet. Enligt mig så har det varit en av höjdpunkterna på SVT i år och jag ser verkligen fram emot den kommande säsongen. Tyvärr kom det fram att en hel del av avtalen inte gick igenom efter att kamerorna var av men det är ändå intressant att höra nya idéer och drakarnas kritik på varför det hela inte kommer fungera.

Sedan tidigare vet vi att Sven Hagströmer, Richard Båge och Mats Gabrielsson fortsätter i den nya säsongen. Ljubo Mrnjavac och Gunilla

Här är drakarna i årets Draknästet

by Stefan on 27 oktober 2009

I november stänger SVT dörrarna för en ny inspelning av Draknästet vilket betyder att det är hög tid för dig att söka till Draknästet, vilket jag har skrivit om tidigare. Nu är det även klart vilka årets drakar blir.

Ebba Blitz återkommer som programledare samtidigt som den ogillade Gunilla von Platen plockas bort från programmet. Vad det beror på kan jag endast spekulera i, men om vi ser på tittarnas reaktioner så lär förändringen vara efterlängtad. I övrigt har vi åter igen Sven Hagströmer – styrelseordförande i Investment AB Öresund,…

Sök till Draknästet

by Stefan on 21 oktober 2009

Ett av mina favoritprogram på svensk TV i år har utan tvekan varit Draknästet på SVT som bygger på det brittiska Dragons Den. Första säsongen lockade omkring 400 000 tittare per avsnitt, vilket får anses vara okej i efterhand med tanke på produktionskostnaderna även om jag tycker att det är lågt sett till att programmet har ett budskap och något att lära ut.

Är du redo att anta utmaningen och kanske få den chans du längtat efter och det kapital din idé, tjänst eller produkt behöver? Skicka ett…

Draknästet möter IT-bubblan

by Stefan on 28 maj 2009

Ikväll var det åter igen dags för ett nytt avsnitt ur Draknästet och tyvärr fick vi tittare inte se några nya fantastiska projekt, utan det kändes som en repris tagen från åren innan IT-bubblan kring milleniumskiftet.

Dagens avsnitt av Draknästet började med att vi fick se en ny idé på hur man kan spara pengar kring livsmedel. Tyvärr är jag inte alls insatt i ämnet och lyssnade därför inte särskilt noga. Det hela resulterade i att en av drakarna trodde på hans idé och valde att investera.

Därefter fick…

Se TV-serier online

by Stefan on 24 maj 2009

Tyvärr finns där väldigt få aktiva TV-forum på svenska, men i ett av dem jag är aktiv i så diskuterades Draknästet och många av medlemmarna var inte medvetna om att majoriteten av svenska TV-serier finns att se gratis på internet.

Vi i Sverige har tyvärr inte möjligheten att se amerikanska serier som The Simpsons, Family Guy, The Mentalist, mfl. på samma sätt som amerikanarna kan genom sitt Hulu. Förhoppningsvis så lyckas man lösa rättighetproblemen i framtiden, men fram tills dess så måste du gå andra vägar…

Sämre tittarsiffror än väntat för Draknästet

by Stefan on 24 april 2009

Igår var det premiär av SVT:s nya serie Draknästet som är ett inköpt koncept från BBC:s serie Dragons Den. Jag har tidigare flera gånger skrivit positivt om serien och jag hoppades på att den skulle överträffa mina förväntningar.

Avsnittet var helt okej och även om jag inte föll riktigt för uppfinningarna så var det intressant att höra personernas föredrag och därefter få tankar och kommentarer från drakarna. Tyvärr så tyckte jag att det var lite väl lite input från drakarna, men nu har vi fått en presentation av…

Missa inte Draknästet ikväll

by Stefan on 23 april 2009

Ikväll 21:00 har SVT1 säsongspremiär av sin nya TV-serie Draknästet, en svensk version av BBC:s succéprogram Dragons Den. I nuläget har jag inte lyckats ta reda på särskilt mycket information om entreprenörernas verk, men i nuläget är det klart att Peter Wahlbeck kommer visa upp sin superknopp, en uppfinning jag inte tror på.

Från källor så har jag, till min stora glädje, hört att programmet ska vara bra och visa upp vettiga uppfinningar. Förhoppningsvis stämmer informationen och vi kan ha en ny serie att börja följa. Den…

Premiär av Draknästet

by Stefan on 17 april 2009

På torsdag (23/4) kl. 21:00 är det premiär av den svenska versionen av ett favoritprogram i USA som går under namnet Dragons Den. I Sverige har serien fått titeln Draknästet och jag misstänker att vi kommer få se en hel del förändringar från Dragons Den som har visats i bland annat England, USA och Kanada.

För dig som har missat serien så går det ut på att vanliga människor får möjligheten att visa upp deras egna uppfinningar för ett par rika entreprenörer som får investera mellan 200 000…