Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Dollhouse

Dollhouse

Handling: Serien kretsar kring Echo (Eliza Dushku), en docka på Dollhouse där man hyr ut omprogrammeringsbara människor till rika klienter vilka använder dem till en rad olika saker så som romantiska möten och högrisksilligala aktiviteter. Echo existerar, precis som sina dockvänner Victor (Enver Gjokaj) och Sierra (Tahmoh Penikett), i ett barnliknande blankt tillstånd fram tills det att man programmerar dem med nya minnen och färdigheter. Under sina uppdrag övervakas dockorna konstant av sina övervakare som ser till att ingenting går fel och att ingen skadas.Säsonger: 2
Genre: Scifi / Thriller / Drama
Originalvisning: 13 februari 2009 - Idag
Medverkande: Eliza Dushku / Fran Kranz / Dichen Lachman / Olivia Williams / Tahmoh Penikett

Dollhouse nedlagt – var en tidsfråga

by Stefan on 12 november 2009

Trots att Dollhouse hela tiden har slagits mot dåliga tittarsiffror så valde Fox tidigare i år att förlänga serien med ytterligare en säsong och enligt mig så blev avsnitten bara bättre allt eftersom serien fortgick. Tyvärr höll inte resten av USAs befolkning med mig och nu väljer Fox alltså att lägga ner serien.

Frågan vi ställer oss är då givetvis vad som gick fel? Dollhouse producerades av en kultförklarad regissör (Joss Whedon) som tidigare har gjort Buffy, Firefly och Angel. Vi har vackra skådespelare på både den…

Tv-stjärnornas heta Halloween dräkter

by Mathilda on 04 november 2009

Även Tv-stjärnorna gillar att klä ut sig ibland och nu efter helgens Halloweenfirande kommer bilderna från deras heta och coola Halloween dräkter!

Zombie- Eliza Dushku (Buffy, Dollhouse, Tru Calling mm) tillsammans med pojkvännen Rick Fox.

  

Mischa Barton (The O.C) utklädd till påfågel?

 

Kayla Ewell och Nina Dobrev från serien Vampire Diaries.

 

 Kyle MacLachlan, eller Orson Hodge som vi känner honom från Desperate

Alexis Denisof i Dollhouse S2 E1

by Mathilda on 28 september 2009

Vi har nu fått se ännu ett känt ansikte i Dollhouse!

 I det första avsnittet av säsong 2 av Dollhouse kunde vi se ännu en skådespelare från Joss tidigare tvserie Buffy och vampyerna. Förutom  Eliza Dushku och Amy Acker fick vi i det senaste avsnittet nämligen se Alexis Denisof eller ”Wesley” som vi känner honom som.

Frågan är hur många Buffy/Angel skådisar som Joss egentligen tänker ha med i sin nya serie?!

Ray Wise till Dollhouse från Reaper

by Stefan on 18 september 2009

I somras blev det klart att den inte så populära TV-serien Reaper blev nedlagd och skådespelarna har därefter börjat spridas vind för våg. Tyler Labine (Sock) har fått en egen serie under namnet Sons of Tucson skaparna bakom Reaper har gått över till Dollhouse. Nu är det klart att även Ray Wise som spelade djävulen i Reaper ska dyka upp i Dollhouse.

Ray Wise ska spela en karaktär längre upp i hierarkin som går under namnet Howard och beskrivs som en intelligent person med…

Sammanfattning av Dollhouse säsong 1

by Stefan on 10 september 2009

Natten till lördagen den 26 september svensk tid är det äntligen säsongsstart för Dollhouse borta i USA. Inför säsongsavslutningen i våras hände en hel del intressanta saker och skaparna bakom serien har oändliga vägar att vandra.

Under sommaren har det även kommit fram ett par nya intressanta saker. Tex så anslöt skaparna bakom Reaper till Dollhouse i början av juli och nyligen blev det klart att Summer Glau från Terminator: The Sarah Connor Chronicles ska vara med i en återkommande roll.

Nyligen såg jag även att…

Summer Glau klar för Dollhouse

by Stefan on 06 september 2009

Förra veckan blev det klart att den vackra skådespelerskan Summer Glau ansluter sig till Dollhouse i höst. Tidigare i vår skrev jag ett kort inlägg och förutspådde händelsen efter ett uttalande från Dollhouse’s skapare Joss Whedon.

If anybody thinks it hasn’t occurred to me already then they have not met me. I mentioned it to her before [SCC] was canceled. Summer would be perfect to play an active.

Mitt inlägg då blev inte särskilt uppskattat då jag inte var riktigt förtjust i Summer Glaus personlighet…

Nya bilder från Dollhouse säsong 2

by Stefan on 24 augusti 2009

Den 25 september är det åter igen dags för Dollhouse att dyka upp i TV-rutan. Även om första avsnittet inte var någon riktig höjdare så växte den allt eftersom man kom in i serien och fick lära känna karaktärerna. I säsongsavslutningen blev det en ordentlig twist och jag ser fram emot att få se vad som händer i säsong 2.

Tänkte passa på att visa några bilder som släpptes tidigare i veckan.

11 bästa intro i TV-serier

by Stefan on 06 augusti 2009

Det är nu ett par månader sedan jag publicerade topp 9 klassiska TV-fraser och jag tyckte därför att det var dags med en ny topplista. Denna gången har tuden kommit till bästa öppningarna i TV-serier.

En svår lista och jag kommer förmodligen få en del skit för den, men se det istället som din chans att dela med dig av dina åsikter. Vilken saknas? Vilken platsar inte? Gör dig hörd!

Listan kommer nedanför utan inbördes ordning. Tyvärr lyckades jag inte hitta videor med hög kvalité åt alla serierna, men…

Amy Acker stannar i Dollhouse

by Stefan on 02 augusti 2009

Sedan det blev klart att Amy Acker skulle få ett heltidsjobb i ABC:s nya drama Happy Town så har det varit spekulationer kring om hon skulle få tid över att sköta sitt jobb i Dollhouse eller kanske tvingas lämna. Säsongsavslutningen av Dollhouse öppnade flera intressanta dörrar där Amy Acker är en av dem. För mig så var det intressant att höra mer om hennes historia och veta vem hon egentligen var.

Under Comic-Con så lugnade Joss Whedon alla fansen genom att bekräfta att vi kommer få se…

Skaparna bakom Reaper till Dollhouse

by Stefan on 11 juli 2009

I början av veckan avslutade jag säsong 1 av Dollhouse och säsongsfinalen gav verkligen mersmak. Samtidigt får jag höra att Michele Fazekas och Tara Butters, skaparna bakom Reaper, fick kontrakt med Fox redan i april. I slutet av förra månaden blev det alltså klart att Michele och Tara ska flyttas över till Dollhouse.

Även om Reaper var en ganska underhållande serie så rankade jag den aldrig särskilt högt och jag är fundersam till hur flytten kommer gå. Reaper var som sagt ingen dålig serie, men frågan är om…

En vecka med Top Gear och Dollhouse

by Stefan on 30 juni 2009

Då har det blivit dags att återvända hem från det varma Frankrike. En otrolig lycka infann sig när jag klev av bilen i Malmö och insåg att temperaturen fortfarande är tillräckligt hög för att bättra på min solbränna. Även om det är skönt att komma ifrån arbete och stress så saknade jag ändå möjligheten att blogga och läsa det senaste skvallret.

Under resans gång spenderades det en hel del tid på diverse hotellrum och jag spenderade därför min tid med att se igenom säsong 1 av Dollhouse. En otrolig…

Summer Glau till Dollhouse

by Stefan on 28 maj 2009

Tyvärr var Terminator: The Sarah Connor Chronicles till stor del dömd att dö på förhand och trots ett haltande manus så uppskattade många tittare serien tack vare Summer Glau. Inte nödvändigtvis tack vare hennes skådespelartalang, utan snarare tack vare hennes utseende. Sex säljer, som ni säkert är medvetna om vid detta laget.

Skaparnas desperata försök att locka tittare till serien genom att låta henne gästspela i Big Bang Theory gav måttliga resultat och nu vill skaparen bakom Dollhouse, Joss Whedon, locka till sig tittarna från Terminator…

Dollhouse DVD innehåller två ej sända avsnitt

by Stefan on 13 maj 2009

Vi går fortfarande i osäkra tider och även om TV-nätverken har lovat att släppa sina officiella listor under maj så känns det fortfarande långt kvar till dess. Samtidigt som det ser allt ljusare ut för Chuck så har Dollhouse gått på andra hållet och FOX senaste beslut får mig att undra om det verkligen blir en ny säsong av Dollhouse.

Det är nämligen så att Dollhouse först blev flyttad till fredagkvällen, därefter fick serien dåliga tittarsiffror och nu väljer FOX att släppa säsong 1 på DVD tillsammans med…

Dollhouse är en intressant serie

by Stefan on 18 april 2009

Idag fick jag se ett kort klipp från DollhouseYouTube och min tidigare åsikt ändrades radikalt. Tidigare var jag säker på att Dollhouse var en tonårsserie om ett par tjejer i stil med One Tree Hill, men nu visade det sig att jag var helt fel på det.

Jag läste på om serien och vet nu att den handlar om Eliza Dushku, känd från bland annat Buffy och Angel, och Tahmoh Penikett, känd från Battlestar Galactica. I serien så har det blivit…