Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Criminal Minds

TV-serier med premiär i mars

by Stefan on 01 mars 2010

Idag tog OS slut och över hela Sverige jublar icke sportfantaster. OS-sändningarna på SVT har lockat i snitt 1-2 miljoner tittare varje dag och ett resultat av det är att samtliga reklamkanaler plockade bort sina mest populära program och istället visade repriser.

Nu är OS över och samtliga kanaler rivstartar i ett sällan skådat tempo. Enbart i mars månad har vi över 40 seriepremiär vilket borde vara något slag av rekord.

Tittar vi närmare på serierna så tror jag starkt på True Blood, Desperate Housewives, Fuskbyggarna, Saltön, Det Kungliga Bröllopet…

Beau Garrett till Criminal Minds spinoff

by Stefan on 15 februari 2010

Trots att vi fortfarande inte har något namn på Criminal Minds nya spinoff-serie så fortsätter man att locka nya skådespelare. Först ut var Forest Whitaker och nu är det klart att även Beau Garrett ska få en huvudroll.

Den 27-åriga Beau Garret kommer spela karaktären Gina som är en nyutexaminerad tuff FBI-rekryt. Serien kommer få sin start i samband med ett våravsnitt, precis som lyckade NCIS LA gjorde under 2009, där vi får följa en ny grupp profilerare som arbetar utanför FBI.

Garret har tidigare varit med i Fantastic 4:…

Forest Whitaker till nya Criminal Minds

by Stefan on 30 januari 2010

Under senaste åren har vi sett en allt större trend i att populära TV-serier delas upp och utvecklar så kallade spinoff-serier. Tidigare har vi sett bra exempel på detta i CSI och dess två spinoff-serier, Miami och NY. Därefter var det JAG som avlade fram NCIS som i sin tur nyligen fick sin spinoff NCIS Los Angeles.

Nu har turen kommit till Criminal Minds.

Den än så länge namnlösa serien kretsar kring en ny grupp agenter som specialiserar sig på mördarprofiler. Whitakers karaktär Cooper…

Dagens intressanta TV-serier

by Stefan on 25 februari 2009

På amerikansk TV så har vi ett par intressanta TV-serier som Lost, Top Chef: New York, Criminal Minds och Damages. Själv så följer jag egentligen inte någon av dem, men överväger att ta upp Lost igen. Jag tappade intresset en bit in i tredje säsongen när de aldrig lyckades ta sig ifrån ön och The Others blev inblandade. Är den tillräckligt bra för att man ska ta upp den igen?

På svensk TV så ser det tyvärr mörkare ut. Dels har vi nya avsnitt av Grey’s