Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Californication

Californication

Handling: I Californication får vi följa den avdankade författaren Hank Moody (David Duchovny) som är en riktig charmtjusare och plågad av inre demoner. Han skyller sin flera års långa skrivkramp på ett antal olika anledningar från hedniska Los Angeles till att flickvännen Karen lämnade honom. Han får gång på gång möta konsekvenserna av svårigheten att säga nej till droger, sex och alkohol. Samtidigt försöker han vara en kärleksfull fader till sin dotter Becca och en trogen partner till Karen.Säsonger: 3
Genre: Drama / Komedi
Originalvisning: 13 augusti 2007 - Idag
Medverkande: David Duchovny / Natascha McElhone / Madeline Zima / Evan Handler / Madeleine Martin

TV4 lanserar ungdomskanalen TV11

by Stefan on 11 november 2010

För några dagar sedan kom nyheten att TV4 kommer sända en ny säsong av Big Brother och i det inlägget spekulerade jag kring om TV4 skulle lansera en ny kanal eller sända Big Brother i TV400.

Nu visade det sig att jag hade mer rätt än väntat på så vis att TV4 väljer att döpa om TV400 till TV11 och där lansera en ungdomskanal med fokus på tittare i åldern 15-39 år.

- Med TV11 tar vi ytterligare ett stort kliv för att utmana konkurrenterna inom det yngre segmentet.…

Californication får ytterligare en säsong

by Stefan on 16 oktober 2009

Endast två avsnitt in i tredje säsongen bekräftas det att Californication får förlängt med en fjärde säsong. Säsongen kommer bestå av sammanlagt 13 avsnitt och beslutet kom efter att årets säsongspremiär den 27 september lyckades locka hela 821 000 tittare, vilket är en ökning med 57% från förra årets säsongspremiär.

Samtidigt har jag fått veta att den amerikanska skådespelare och regissören Peter Fonda ska gästspela i Californication den 8 november. Peter Fonda ska spela sig själv som en långtidsklient på Sue Collinis företag där Charlie nyligen började arbeta. Fonda…

Californication stjärna får egen TV-serie

by Stefan on 11 maj 2009

Pamela Adlon i Californication ser ut att få lämna Evan Handler för Adam Carolla. Det är nämligen så att Californication-stjärnan, som spelar Handler’s fru, har lyckats få den kvinnliga huvudrollen i BBC:s nya komedi Ace in the Hole.

Visar det sig att Ace in the Hole får förnyat förtroende efter pilotavsnitten så kommer Adlon lämna Californication, där hon har varit med i två säsonger, inför den tredje säsongen.

Ace in the Hole är beskriven som en familjekomedi och kommer handla om Carolla, en trafikskolelärare, man och pappa. Adlon…