Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

TheVoice-436x250

TV4 satsningarnas start

by Mikael on 09 januari 2012

TV4 har valt att inleda 2012 med att sjösätta två jätteproduktioner. The voice respektive Gladiatorerna, två programformat som det stormat lite kring redan innan sändningsstart.

The voice var det nya idol som sedan hamna i formaträttighetskrig mot tv3s true talent. Och efter true talents stora flopp var det många som trodde/tror att the voice skulle gå samma öde till mötes.

Och i mitt eget tycke måste jag säga att the voice är båda bättre än true talent och idol, nyckel ligger i att dem lyckas få med 4 storstjärnor på tåget: Petter, Uggla, Carola och Ola Salo är grymma och när dem framförde Oskar Linnros ”genom eld” reste sig håret i soffan.

Första avsnittet gav hopp för tv4 med 830 000 tittare och med flera personer i produktionen som gick ut i media (däribland Petter ) och sa att programmet skulle öka siffermässigt. Men i slutet av veckan låg programmet på 695 000 tittare, inte okej för programmet som skall fylla idols tittarskor som låg på 1-1,2 miljoner isnitt.

Men ett program som överraska var Gladiatorerna som kallats urtvättat , gammalt och tråkigt inför premiär men som ändå lockade hela 1,1 miljoner tittare och det mot SVT:s Stjärnorna på slottet. Programmet har inte förändras så mycket på 6 år. Nya kommentatorer, ny programledare och ett par nya men ack så starka gladiatorer. Niklas Wikegård är ändå helt okej i rollen att kommentera ”platåbrottning” och ”gatlopp”. Gladiatorerna är hjärndöd lördagsunderhållning är som bäst. Man får se otroliga insatser varvat med rejäla smällar. Samt gladiatorer med roliga alteregon är också kul att titta på. När gladiatorn Wolf valde att yla efter en vinst då visste man att gladiatorerna var tillbaka i rutan.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:https://omtvserier.se/tv4-satsningarnas-start/ sort:published

{ 3 comments… read them below or add one }

1 andros 09 januari 2012 kl. 21:43

Jag är beredd på att satsa en bra slant på att Gladiatorerna inte kryper över 1 miljon nästa lördag. Snarare runt 700.000.

Jag hoppas istället på att intresset för The Vocie ökar som är bättre än Idol och bra mycket bättre än True Talent.

2 Stefan 09 januari 2012 kl. 22:11

Likt andros så förutspår jag att intresset för Gladiatorerna kommer falla kraftigt. Det var nostalgi för många men när man såg den låga kvalitén (bland annat den överdrivna attityden hos Gladiatorerna som förr bestod av spex) så återkommer man inte.

3 Mikael 10 januari 2012 kl. 01:08

Bra synpunkt att antalet lär sjunka.

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: