Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Topp 9 klassiska TV-fraser

by Stefan on 28 maj 2009

The SimpsonsIdag hittade jag en kort sammanfattning på klassiska citat från olika filmer och jag började fundera på vilka TV-fraser, även kallade slagord, som har slagit igenom och blivit klassiska och populära även utanför sin serie. Det hela slutade med en lista på 9 fraser där majoriteten har slagit igenom och flera av mina vänner har börjat använda dem.

Majoriteten av citaten kommer från relativt nya serier då jag fortfarande är ganska ung och serierna man har sett nyligen ligger lättare till hands. Däremot så är jag fundersam kring nummer 7 och 8 som egentligen inte används i min bekantskapskrets, men jag var ändå tvungen att ta med dem just pga att de är klassiker.

Inte allt för länge sedan diskuterade jag och två tjejer Joeys citat från vänner, ”How you doin?” och inte helt förvånande visade det sig att minst en gång varje kväll när de var ute så försökte någon ragga på dem med hjälp av den repliken. Enligt båda så har det aldrig fungerat, så försök undvik den.

  1. - Doh! (The Simpsons)
  2. - How you doin’? (Vänner)
  3. - Burn! (That 70s Show)
  4. - Suit up! (How I Met Your Mother)
  5. - It’s gonna be legen – wait for it – dary! (How I Met Your Mother)
  6. - Yada, yada, yada. (Seinfeld)
  7. - Space, the final frontier … (Star Trek)
  8. - Make it work! (Project Runway)
  9. - You rang? (The Addams Family)

Givetvis är en lista i denna stilen otroligt subjektiv och därför vore det intressant att höra era tankar om klassiska fraser från TV-serier som upprepas gång på gång. Finns det någon klassiker som du kommer ihåg, eller är det möjligtvis så att du eller dina vänner har tagit efter och använder frasen vid dagligt bruk?

Alla tankar är intressanta, så skriv gärna av dig!

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:https://omtvserier.se/topp-9-klassiska-tv-fraser/ sort:published

{ 1 comment… read it below or add one }

1 Johan 09 juli 2009 kl. 21:34

Jag har svårt att förstå hur Yada, yada, yada från Seinfeld kan placera sig så högt upp i listan. Visst har kommentaren citerats mycket, men den fick egentligen ingen större plats i serien.

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: