Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Thundercats

Thundercats tillbaka i ny kostym

by Stefan on 05 december 2011

En av TV-serierna jag följde i mina yngre dagar var Thundercats med Lion-O i spetsen. Efter många års uppehåll (sedan 1987) så är man nu äntligen tillbaka i ny kostym, animerad av Studio 4°C och jag måste säga att man har gjort ett otroligt bra arbeta.

Premiäravsnittet var en fantastisk kombination av action och drama samtidigt som vi fick lära känna många av karaktärerna från den gamla serien på nytt. Min enda kritik mot pilotavsnittet är att man använda exakt samma stridsscen (några sekunder långt) vid två tillfällen i det ca 50 minuter långa avsnitt. I övrigt så var det utan tvekan en av de bättre animerade TV-serierna jag sett i år.

I generationer har Thunderians levt ett bra liv i kungariket Thundera tills en natt då ödlearmen, ledd av den onda magikern Mumm-Ra attackerar kungariket. Efter att Thundera är förstört så ger sig en grupp överlevande Thunderians, ledda av den unge Lion-O, ut för att finna the Book of Omens vilken sägs innehålla information om hur man kan besegra Mumm-Ra.

Serien är absolut ett måste för alla som såg serien i sina barndomsår och man har valt att göra den något mörkare vilket passar utmärkt då den äldre målgruppen fortfarande har behållning av den. Tyvärr har man lagt upp det på så vis att varje avsnitt fokuserar på lärdom, eller moralkaka om du så vill, vilket gör att handlingen blir något förutsägbar och klichéartad.

Trots att man ändrat en hel del från originalserien så är karaktärerna sig lika vilket är positivt för serien. Intressant trivia är att Larry Kenney, mannen som gjorde rösten till Lion-O i originalserien, nu istället fått träda in som Lion-Os fader Claudus.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:https://omtvserier.se/thundercats-2011/ sort:published

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: