Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Sverker Olofsson

Sverker Olofsson lämnar Plus

by Stefan on 26 februari 2010

Redan 1987 började Sverker Olofsson som programledare för konsumentprogrammet Plus där han i 23 år har tagit köparens perspektiv och ställt storföretag mot väggen. Plus har utan tvekan under perioder varit ett favoritprogram för mig då det alltid har varit aktuellt oavsett om det har varit stekpannor, spikmattor eller dubbdäck som har stått i centrum.

– Allting måste ta slut någon gång, och jag kände att det var dags att sätta punkt. Det är inte för att jag saknar inspiration, eller för att SVT vill ha bort mig. Tvärtom: de erbjöd mig att göra ett intervjuprogram i hös, och jag har tackat ja.

– Jag har funderat på det här till och från under ett år, och nu har jag bestämt mig. Jag gör tolv program i vår, sen är det slut.

Positivt för oss som gillar Sverker Olofsson är att han redan under hösten kommer komma tillbaka i en annan roll som programledare för ett nytt intervjuprogram på SVT. Var fokus ska ligga och hur det kommer att se ut är dock fortfarande oklart. Innan dess kommer vi även få se honom i en ekonomisk valdebatt i SVT.

Det är ännu inte klart vem som ska ta över Plus efter Olofsson men enligt Anna Hellgren, projektledare på SVT Umeå, så kommer vi med all säkerhet få återse soptunnan.

– Ja, om jag får bestämma så, säger Anna Hellgren.

Vem tror du kommer ta över efter Sverker i Plus?

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:https://omtvserier.se/sverker-olofsson-lamnar-plus/ sort:published

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: