Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Svensk premiär av Flashforward

by Stefan on 27 oktober 2009

FlashforwardFörra veckan skrev jag ett inlägg om att svensk TV blir allt snabbare med att sända amerikanska serier. Nu är man på snudd att slå personligt rekord genom att sända den amerikanska succéserien Flashforward 6 avsnitt bakom den USA vilket ger en fördröjning på cirka 5 veckor. Otroligt positivt anser jag och redan nu kan jag bekräfta att utöver Överlevarna så blir detta en av de första serierna jag kommer följa på flera år. The OC var den senaste och det var ett par år sedan nu.

Vad händer om du plötsligt får uppleva ett ögonblick av din framtid – om medvetandet slungas sex månader framåt i tiden och du under en kort stund ser var och med vem du befinner dig? Skulle du se fram emot det du såg? eller skulle du göra allt i din makt för att förhindra att det inträffade? TV4 visar den första säsongen av den amerikanska dramaserien Flashforward där jordens befolkning förlorar medvetandet under 2 minuter och 17 sekunder för att istället få uppleva en glimt av framtiden.

Det är en intressant frågeställning beroende på om du tror på ödet och Gud. Nu har jag själv inte sett serien ännu och kan därför enbart spekulera, men däremot är jag säker på att det blir intressant. Ödet är intressant då karaktärer i filmer ofta försöker ändra på sitt öde, vilket resulterar i att framtidsvisionen man såg inträffar.

I rollerna har vi Joseph Fiennes – specialagenten Mark Benford som jobbar för FBI i Los Angeles. Hans vackra fru Olivia Benford (Sonya Walger). Dottern Charlie (Lennon Wynn) och barnflickan Aaron Stark (Brían F. O’Byrne). Vi har även Markns partner på FBI – Specialagent Demetri Noh (John Cho). Specialagent Janis Hawk (Christine Woods) och deras chef Stanford Wedeck (Courtney B. Vance).

Flashforward blev en av världens största dramapremiärer i USA och har blivit utsedd till den bästa dramapremiären någonsin för brittiska tv-kanalen Five i åldersgruppen 16-34. Serien är producerad 2009 i tretton avsnitt.

Premiär i TV4 fredag 30 oktober klockan 22.55.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:https://omtvserier.se/svensk-premiar-av-flashforward/ sort:published

{ 2 comments… read them below or add one }

1 Marcus 28 oktober 2009 kl. 22:30

Jag har sett ett par av avsnitten från USA och Flashforward är verkligen bra. Inte konstigt att det har blivit en sån succé. Såg dock att TV4 verkar ha döpt om serien till Flash Forward.. Typiskt Sverige.

2 Sten 28 oktober 2009 kl. 23:07

Jag reagerade också på namnbytet när serien gick till svensk TV. Är det en särskrivning eller har man verkligen valt att byta namn på den?

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: