Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Warner Bros International Television
Foto: Warner Bros International Television

Ny serie med Summer Glau läggs ner?

by Stefan on 17 mars 2010

Vi är många som har skrattat åt den klassiska kommentaren om att ”det är inte du, det är jag” när någon blir dumpad i en komedi såsom tex How I Met Your Mother. Efter ett antal liknande situationer börjar huvudpersonen fundera på om det kanske är honom eller henne det är fel på trots allt.

Något liknande scenario verkar utspelas för Summer Glau där hon nu har varit med i Firefly, Terminator: The Sarah Connor Chronicles och Dollhouse – varav samtliga har blivit nerlagda i förtid. Intressant idé men absolut inget man ska dra för stora växlar av. Särskilt inte med tanke på att hon gjorde ett bra jobb som Bennett Halverson i Dollhouse samtidigt som serien var på väg att läggas ner långt innan hon hoppade på tåget.

Nu är det alltså klart att hon ska vara med i en ny pilot på NBC som går under namnet The Cape. Serien är ett drama om superhjältar där Glau ska spela Orwell, en söt undersökande bloggare som är ute efter korrupta poliser och utklädda skurkar. Precis som i Terminator så kommer hon bli ganska fysisk och inte ha några problem med slagsmål.

Pilotavsnittet ska regisseras av Simon West och handla om en före detta polis, spelad av David Lyons, som har blivit anklagad för ett brott han inte begått och nu blivit en maskerad hjälte kallad The Cape för att rentvå sitt namn.

Inte särskilt nyskapande historia och frågan är om detta blir ännu en av alla nerlagda serier i Summer Glaus bagage?

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:https://omtvserier.se/summer-glau-cape/ sort:published

{ 4 comments… read them below or add one }

1 Michael Lindqvist 17 mars 2010 kl. 11:36

Om den ens blir beställd som serie. Det känns inte direkt som något jag skulle vilja se.

2 Stefan 18 mars 2010 kl. 00:03

Det har du givetvis helt rätt i Michael. Är själv inte särskilt lockad och gillar inte riktigt idén på en seriös serie med superhjältar. Fungerar bra i Dr Horrible, men annars? Nja.. Däremot så får ”undersökande bloggerska” mig att tänka på Michael Weatherly i Dark Angel och det var en roll jag gillade starkt. Hur som helst så kommer jag ge serien ett försök.

3 Glödhet 13 januari 2011 kl. 08:31

Det är absolut inget fel på Summer Glau, det är produktionsbolagen man skall klaga på, för dom lägger ner ta mej fan allt man tycker är bra, har följt ca 15 olika serier och 14 av dom är idag nedlagda, och för mej så betyder det att jag inte kommer att titta på någon mer serie, fören just den serien finns i x antal säsonger (minst 5).
Går därför nu över till att titta på vanliga filmer istället.

4 Stefan 13 november 2011 kl. 20:53

The Cape blev nerlagd efter 9 avsnitt varpå det sista sändes online.

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: