Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Sommarens nya dokumentärer på HBO Nordic

by Micke on 31 juli 2014

Nomineringarna till årets Primetime Emmy Awards, den 66:e i raden, är ute och flera av de nominerade dokumentärerna finns tillgängliga på HBO Nordic.

En dokumentär om sökandet efter att försöka bota sjukdomen progeri, Life According to Sam erkändes i kategorin exceptionella meriter inom dokumentärfilmning. Paycheck to Paycheck: The Life and Times of Katrina Gilbert, som skildrar en 30-årig kvinna som tjänar strax över minimilönen är nominerad till enastående dokumentär eller speciell facklitteratur. Dokumentären Six by Sondheim, som ger en inblick av livet och konsten hos den legendariske kompositören och textförfattare Stephen Sondheim slog sig in i kategorin enastående regi för en variety special. Herblock: The Black & The White som handlar om den legendariska tecknaren Herbert Block nominerades för sin musik-komposition.

Sommarens tillskott av dokumentärer

I sommar kommer många nya dokumentärer inkluderas i HBO Nordics omfattande bibliotek av prisbelönta filmer. Liksom allt innehåll från HBO kommer även dokumentärerna att finnas tillgängliga på HBO Nordic inom 24 timmar från den amerikanska perimären.

THE NEWBURGH STING
Premiär 22 Juli
Åtta år efter 9/11, fyra gatubrottslingar utan historia av våld eller politiska band, alla från den stora och fattiga del afroamerikanska i staden Newburgh, NY, lockas av en pakistansk FBI informatör i en noggrant iscensatt komplott: att bomba judiska synagogor i Riverdale, en förmögen stadsdel i New York, och att skjuta Stinger-missiler mot USA:s militära biståndsflygplan. Kvartettens dramatiska gripande, komplett med pansarbilar och FBI-flygplan, utspelades framför ögonen på en stor TV-publik och resulterade i 25-års fängelse för samtliga män, som blev kända som ”Newburgh Four.” Många politiker hyllade fallet som en seger i ”kriget mot terrorismen”, medans andra har kritiserat att operationen representerar brottsprovokation.

LOVE CHILD
Premiär 29 Juli
År 2010 dog en sydkoreansk bebis vid namn Sarang av undernäring. Ett barns död är alltid fruktansvärt, men de omständigheter som ledde fram till detta var ännu mer chockerande: Sarang dog eftersom hennes föräldrar var upptagna med att spela spel på nätet. Vanligtvis skulle detta vara ett tydligt fall av oaktsamhet, men LOVE CHILD väljer att se händelsen ur ett annat perspektiv genom att titta på vad som ledde till föräldrarna spelberoende och hur deras barn blev en sekundär angelägenhet. Filmen fortsätter sedan från denna tragedi mot att undersöka hur Sydkoreas plats som världsledande inom infrastrukturen på Internet har påverkat det kommunala samhället.

NIXON BY NIXON: IN HIS OWN WORDS
Premiär 5 Augusti
Denna avslöjande dokumentären skildrar många olika sidor av Richard Nixon, en av de mest komplexa amerikanska presidenterna, genom tusentals timmar av nyligen hemligstämplade ljudband inspelade i Vita huset. Förutom omfattande bandupptagningar, innehåller filmen ursprungliga pressrapporter och Nixons reflektioner tio år efter att han lämnat sin befattning. Regisserad av Peter Kunhardt och klippt av Phillip Schopper, teamet bakom HBO:s In Their Own Words-filmer, ger Nixon By Nixon: IN HIS OWN WORDS en mer fullständig bild av den enda amerikanska presidentens avgång från sin tjänst.

CAPTIVATED: THE TRIALS OF PAMELA SMART
Premiär 19 Augusti
Captivated: The trials of Pamela Smart återbesöker en av de senate årens mest ökända mordrättegångar- den första att någonsin sändas helt och hållet på tv – och visar hur mediernas roll, i kombination med svarandes uppträdande och naivitet, kan ha etablerat domen för Pamela Smart långt innan de faktiska omständigheterna i målet var överlagda i domstol. Som vi ser, är Pamela Smarts fall en extraordinär och tragisk amerikansk historia, en som öppnade dörrarna till rättssalen för allmänheten och hjälpte till att lägga grunden för dagens reality-TV.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:https://omtvserier.se/sommarens-nya-dokumentarer-pa-hbo-nordic/ sort:published

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: