Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Skrämmande dålig koll i Lyxfällan

by Agneta on 24 oktober 2009

LyxfällanLyxfällan är stundtals ren och skär underhållning och stundtals ren och skär tortyr. Jag får ibland ont i magen när jag ser personerna och hör deras uttalanden. Är de verkligen så dumma att de inte inser att det inte funkar att leva över sina tillgångar någon längre tid? Som om det funkar att leva så en kortare tid. Jo, det gör det kanske, men det blir oftast ganska dyrt.

I torsdagens avsnitt var det ett par som verkligen inte hade någon koll över huvud taget. Skrämmande illa skött ekonomi.

Jag ska inte raljera så värst mycket över det här paret, för någon stans kunde jag känna igen mig själv lite i hennes beteende och tankar. Jag skulle lätt kunna tappa all verklighetsuppfattning också och jag har ingen koll på vad vi betalar för el per månad. Ja, jag är pinsamt medveten om hur kass jag är! Men, det beror på att min man har full koll! Jag behöver liksom inte ha koll, även om det ger vuxenpoäng att ha koll på elförbrukning, försäkringspremier och pension.

Men det här paret hade ingen koll alls! Bägge två hade sina huvuden i sanden och tjejen trodde att de hade skulder på ca 500000:- – och då trodde hon att hon överdrev en aning! Killen gissade på 700000:- medan den verkliga skulden låg på 900000:-

Jag kan i alla fall trösta mig med att hade min man haft noll koll på vår ekonomi då hade jag sett till att skaffa mig bättre koll och tagit över det sjunkande skeppet. Det handlar om självbevarelsedrift, och att kunna sova gott om natten.

Det här paret i torsdags verkade i alla fall ha viljan att skaffa sig bättre koll och bättre ordning på ekonomin. Åtminstone gav tjejen det intrycket, och jag hoppas verkligen att de lyckas!

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:https://omtvserier.se/skrammande-dalig-koll/ sort:published

{ 4 comments… read them below or add one }

1 Carin 25 oktober 2009 kl. 15:59

Jag förstår inte varför ni inte följer upp familjerna efter 1-2 år ist för ngr veckor/månader???

Den ”förändring” ni försöker framhålla är ju oerhört kortsiktig och det intressanta i hela upplägget är ju vad som händer efter LÅNG tid??

2 Stefan 25 oktober 2009 kl. 17:01

Jag hörde att ett av paren har separerat. Personligen tror jag att man väljer att inte följa upp eftersom personerna inte bättrar sig och problemen försvinner inte för att man bakar in alla smålånen i ett stort huslån.

Ta det senaste exemplet där paret max får ut 1000 kronor i månaden åt oförutsedda utgifter. Skulle bilen gå sönder, barnen på en skolresa eller något liknande så skulle man helt plötsligt inte få råd att betala skulderna.

3 Carin 25 oktober 2009 kl. 17:57

Jag tycker du har helt rätt Stefan och det är synd. För då skulle det verkligen bli lite realistisk TV….

4 Agneta 25 oktober 2009 kl. 18:10

Jag hade också gärna sett att de följde upp paren under en längre tid för jag blir väldigt nyfiken på hur det går för dem. Eller att de gjorde en uppföljning ett år senare där vi fick se hur det gick sedan.

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: