Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Silicon Valley är en lovande komediserie från HBO

by christian on 29 april 2014

Fyra avsnitt har än så länge gått av den nya serien Silicon Valley. I denna nya serie från HBO får vi följa en grupp stereotypiska programeringsnördar som försöker hitta miljonerna i Silicon Valley genom att skapa nästa succéapplikation. När en av killarna utan att veta om det skapat ett kompressionsverktyg i sin musikapplikation som gör att filer blir mycket mindre utan att förlora någon kvalité verkar det som vinden har vänt och pengarna ligger framför killarnas fötter. Men är det verkligen så enkelt att gå från idé till mångmiljonföretag?

Premissen för serien är enkel, vi följer nördar som beter sig som vi tror att nördar ska bete sig. Men för de som väntar sig ett nytt Big Bang Theory så är det nog inte här man ska leta. Serien känns smartare och förlitar sig inte lika mycket på plötsliga asgarv utan bygger upp karaktärerna på ett sätt så att man faktiskt blir intresserad om killarna är på väg mot framgång eller gräver sin egen grav.

För den som känner till något av skaparen Mike Judge tidigare alster (Office Space, Beavis and Butt-Head) kommer humorn kännas ganska bekant. Och med bra skådespelarinsatser från Thomas Middleditch, Josh Brener, Martin Starr, Kumail Nanjiani, Zach Woods och T.J Miller som programmeringskillar men kanske framförallt från den lysande Silicon Valley chefen Christopher Evan Welch kommer Silicon Valley att bli en komediserie att minnas.

Efter bara fyra avsnitt är jag redan fast och jag är väldigt nöjd över att man redan nu bestämt sig för att göra en säsong 2 av serien.

Spana in trailern här:

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:https://omtvserier.se/silicon-valley-ar-en-lovande-komediserie-fran-hbo/ sort:published

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: