Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Serier till våren 2010 på Kanal 5

by Stefan on 20 november 2009

Kanal 5I veckan har Kanal 5 dykt upp med en mängd nyheter om årets serier och i väntan på rätt tillfälle att presentera samtliga såg jag idag att min kollega Andreas på TV-bloggen Fjärrkontroll har gjort en fin sammanfattning så jag är så fräck att utgå ifrån den för att sedan lägga på egen information. Tack Andreas och glöm inte bort att besöka hans blogg!

Först ut har vi ett par svenskproducerade serier som får nya säsonger. Däribland Raw, Arga Snickaren, Boston Tea Party, Roast, Wipeout och Roomservice. Det blir alltså ännu en säsong med dålig standup och b-kändisar som utsätter sig allt för att bevara den lilla stjärnglans man har kvar.

Nytt för i år är Dating in the Dark som fick premiär i USA den 20 juli tidigare i år. Serien går ut på att tre män och kvinnor ska träffa varandra i ett ljustätt hus. Den amerikanska upplagan är i sin tur en kopia av den holländska versionen Daten In het Donker.

– Programmet består av ett kärleksexperiment där man utmanar den gamla tesen om hur viktigt utseendet är, säger Lars Beckung.

Ett annat egenproducerat program som är nytt för i år är en egen serie för Färjan-Håkan där han åker till Phuket i Thailand för att tillsammans med ett antal andra personer driva en bar och nattklubb. Tyvärr har jag inte lyckats hitta något namn ännu och så länge vi saknar namn blir det ingen kategori, men du kan redan nu söka till programmet.

– Det här är väldigt mycket en förlängning av ”Färjan”, Thailands-turismen är en svensk klassiker precis som Finlandsresan.

En annan serie som får en svensk motsvarighet är amerikanska High school reunion som får namnet Klassträffen. Där ska vi få följa återträffen mellan ett gäng klasser som gick ut nian åren 1990-1995. Själv är jag fortfarande för ung för att ha varit med om något liknande, men om jag kommer ihåg rätt så gick en liknande dokumentär på SVT för ett par år sedan. Då såg jag en tendens att deltagarna föll tillbaka till sina gamla roller oavsett hur framgångsrika man blivit under åren. Eftersom det är Kanal 5 som producerar serien så är jag säker på att vi har konflikter att vänta.

– Vi tycker att högstadiet är den period som har den största mixen av olika människor. Nu söker vi härliga klasser med många starka karaktärer och personligheter.

Bland de fyra inköpta TV-serierna har vi Courteney Cox (Monica i Vänner) nya komediserie Cougar Town som spelar en nyskild 40-åring som ska ta sig ut på dejtingarenan igen efter ett långt äktenskap. Tittarmässigt så förlorar serien allt fler tittare inför varje avsnitt och det tyvärr inte positivt ut.

Den andra amerikanska serien är The Forgotten där vi får följa en kriminalgrupp ledd av Christian Slaters som på frivilligbasis hjälper folk att leta efter försvunna och identitetslösa personer. Tittarsiffrorna är väldigt stabila och serien får i snitt 7.5 miljoner tittare per avsnitt. Ej att förväxla med den amerikanska filmen.

Tredje serien är ett rymddrama med namnet Defying Gravity. På något vis har jag missat nyheterna kring denna serien, men tittarsiffrorna verkar vara hyfsat stabila. Serien utspelar sig 2052 och 8 astronauter är ute i rymden för att under en period på sex år beta av alla planeter i vårt solsystem. Parallellt med deras vardagsliv på rymdfärjan kommer vi få följa deras hårda träning för fem år sedan på jorden.

Sista serien för dagen är polisserien Dark Blue där vi får följa ett undercover-team från LAPD som är så djupt inne att deras egna kollegor inte ens vet om att teamet är poliser. Precis som i alla andra serier där någon går undercover så kommer vi få se relationsproblem relaterat till arbetet samtidigt som personerna utsätts för personliga frestelser och påfrestningar.

Överlag så ser det ut att bli en intressant vår på Kanal 5.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:https://omtvserier.se/serier-till-varen-2010-pa-kanal-5/ sort:published

{ 3 comments… read them below or add one }

1 Tiagirl 20 november 2009 kl. 19:11

Dark Blue låter intressant! Påminn när den börja sen! ;)

http://tiagirl.nu

2 Tommy 14 februari 2010 kl. 17:48

Om Defying Gravity så kan man ju inte säga att tittar siffrorna är särskilt stabila, serien lades ner efter endast åtta avsnitt. Totalt filmades 13 avsnitt.

3 Stefan 14 februari 2010 kl. 22:38

Utöver första 2 avsnitten så lockade serien 2.81 / 2.59 / 2.66 / 2.53 / 2.16 / 2.53 miljoner tittare. Det är små skillnader om vi ser till den naturliga felmarginalen tittarsiffror lider av. Däremot så är det möjligt att jag borde använt termen ”jämna” istället för ”stabila” som kan ha en allt för positiv klang.

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: