Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

jersey-shore-season-5-480x320

Säsongsstart av Jersey Shore

by Sanna on 13 mars 2012

Nu på söndag 18 mars har en ny säsong av den amerikanska reality-serien premiär. Detta blir den femte säsongen av serien, och den blir bara mer och mer populär i både USA och övriga världen.

Jersey Shore är amerikanskt program som handlar om 8 amerikaner med italienskt ursprung, sk. ”Guidos”. De ska spendera en hel sommar tillsammans i ett hus i Jersey Shore (en semesterort en bit utanför New York). För att få bo i detta huset måste de arbeta i en T-shirt affär som ägs av en kille som heter Danny. Serien går ut på att man får följa dessa 8 ”guidos” i deras vardag som är fyllt av drama, festande, sex och relationer. Många uttryck som används av deltagarna har blivit så populära att många tagit efter dem utanför showen. Exempel på sådana uttryck är ”DTF” vilket är en förkortning för: Down To Fuck. Vilket killarna använder när de syftar på tjejer de träffar och tar hem från klubben, av endast en anledning. Ett annat populärt uttryck är ”grenades” som killarna använder när de syftar på tjejer som de inte tycker är snygga eller som är jobbiga osv.

I de olika säsongerna har de inte bara varit i Jersey shore. I säsong 2 var de i Miami och i säsong 4 i Florence (Italien). I säsong 1, 3 och nu 5 är de dock i Jersey Shore. Deltagarna i reality-serien är: Deena Cortese, JenniferJWowwFarley, MichaelThe SituationSorrentino, NicoleSnooki” Polizzi, Paul Pauly D” DelVecchio, Ronaldo ”Ronnie” Ortiz-Magro, Sammi Sweetheart” Giancola, Vincent Vinny” Guadagnino.

I säsong 5 som nu har premiär i Sverige på söndag har deltagarna precis lämnat Italien bakom sig för att direkt åka tillbaka till Jersey Shore. Detta blir första gången de inte får några månaders paus ifrån varandra mellan säsongerna, så dramat från Italien har de inte riktigt lyckats lägga bakom sig. Speciellt finns det många problem mellan Nicole och Michael som inte kan ligga under ytan hur länge som helst. MTV utlovar en säsong av mycket drama, skratt och galna upptåg bland vännerna. Om du är ett fan av Jersey Shore, eller om du är nyfiken av att se vad det är för program så har säsong 5 premiär nu på söndag kl. 22.00 på MTV.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:https://omtvserier.se/sasongsstart-av-jersey-shore/ sort:published

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: