Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Merlin

Säsongsavslutning av Merlin

by Hanna Cederlöf on 02 augusti 2010

I lördags sändes det sista avsnittet av säsong 2 av Merlin.

Merlin handlar om den unga trollkarlen Merlin och hans liv i Camelot. Merlin arbetar som en betjänt för Arthur Pendragon. Arthur Pendragon är kronprins och den framtida kungen av camelot. Vi får följa Merlin och Arthur som unga män.

Det sista avsnittet av Merlin (den sista drakherren) börjar med en spännande scen. Arthur och hans riddare ska skjuta eldpilar mot den stora draken, de gör sig beredda och skjuter eldpilarna, draken blir arg och skjuter eld tillbaka. Arthur och hans riddare duckar undan elden. Det är en snyggt filmad scen.

Arthur vill hitta drakherren Balinor för han kan hjälpa dem att besegra draken. En drakeherre är en man som kan kommunicera med drakar. Merlins morbor och mentor Gaius berättar om Balinor – han var ihop med Merlins mor Hunith och är Merlins far.

Merlin och Arthur beger sig ut på en resa för att hitta Balinor som befinner sig i Cenreds rike. De spenderar några dagar med Balinor. Balinor hjälper Arthur bli frisk från sin stridsskada och Merlin berättar att han är Barlinor son. Balinor berättar att drakgåva ärvs från far till son. Merlin och Arthur återvänder till Camelot där Merlin besegrar draken men han låter Arthur ta äran, fast vi vet att Merlin är den sanna hjälten.

Jag gillar det här avsnittet det är väldigt bra, spännande och rörande. Vi får även se fina scener mellan Balinor och Merlin.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:https://omtvserier.se/sasongsavslutning-av-merlin/ sort:published

{ 2 comments… read them below or add one }

1 Crille 06 augusti 2010 kl. 07:28

Är det någon som vet om det blir fler avsnitt?

2 oliver 10 augusti 2010 kl. 15:59

I sista ansnittet stod det : ”to be contoniued” (stavning)

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: