Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Rome – politik och drama när det är som bäst

by Mattias on 26 juni 2013

Ibland kan det vara värt att titta efter serier som gått för några år sedan. För ca 1,5 år sedan bestämde sig jag och en kompis att börja kolla på Rome från 2005. Vi hade hört att den skulle vara bra men hade ändå inga stora förväntningar. Vi blev inte besvikna.

I Rome får vi bland annat följa Julius Caesar (Ciarán Hinds) som i flera år varit i Gallien och till slut lyckats erövra riket. Detta gillar inte delar av senaten som leder republiken. Caesar vars ambition är att utjämna klasskillnaderna blir populär bland folket men ogillas av den konservativa senaten som planerar en kupp mot honom.

Samtidigt får vi följa två män man skulle kunna kalla för ”vanliga Romare” som inte alls är särskilt intresserade av politiken. Dessa män är Titus Pullo (Ray Stevenson) och Lucius Vorenius (Kevin McKidd). Pullo och Vorenius får ett uppdrag av Caesar i det första avsnittet vilket leder till en stark vänskap. Det intressanta med denna relation är hur olika Pullo och Vorenius är. Medan Lucius är en familjefar som alltid handlar långsiktigt är Titus en impulsiv man som hellre använder musklerna än hjärnan.

Jag tycker att Rome håller en hög klass. HBO är verkligen duktiga på att skapa snygga miljöer som känns realistiska. Har man varit med på historielektionerna går det att förutspå lite som kommer hända men det är inget som drar ner betyget. Jag gillar även hur man kan skildra politik och de rävspel som skedde i Rom på ett spännande sätt. Lite tråkigt att HBO bara gjorde 2 säsonger, samtidigt som det gör att serien inte blir utdragen som många andra serier som aldrig tar slut.

Rome säsong 1 och 2 finns på HBO Nordic

Tärningen är kastad.

 

 

 

 

Rome ha

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:https://omtvserier.se/rome-politik-och-drama-nar-det-ar-som-bast/ sort:published

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: