Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

NBC

Playboy Club nerlagd efter bara 4 avsnitt

by Mikael on 09 november 2011

Det är väl ingen av oss mad men fantaster som missat att spana in den liknande retro serien ”The playboy club” och för er som gillade serien och såg potential i den har jag tyvärr tråkiga nyheter, efter endast 4 sända avsnitt har serien blivit nerlagd av kanalen NBC.

Serien utspelade sig på tidigt 60-tal i staden Chicago där storyn kretsar kring dem arbetande tjejerna och gästerna på herrklubben ”The playboy club”. Serien är till viss del baserad på det som hände och förse gicks på den riktiga playboy club som Hugh Hefner startade på 60 talet. Personligen tycker jag att serien hade potential att bli ett nytt mad men med personliga dilemman och rafflande kärleksaffärer.

Den främsta anledningen till att NBC väljer att lägga ner serien är att många har höjt ögonbrynen kring objektifieringen av kvinnorna som går runt i ”bunny siuts”. Serien skapare och producenter har i sin tur svarat att ”det var så det var”.  Svikande tittare har också varit stor anledning, en så stor kanal som NBC måste locka flera miljoner tittare för en sådan här serie.

Ett litet hopp lever dock fortfarande för serien då man hoppas att någon mindre kanal i USA skall köpa upp serien och fortsätta sända den. Hugh Hefner själv har uttalat sig och tror att serien skulle bli en succé på en mindre kabel kanal. Sägas ska också att flera svenska tv-kanaler tackade tidigt nej till att köpa in serien.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:https://omtvserier.se/playboy-club-nerlagd-efter-bara-4-avsnitt/ sort:published

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: