Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Pensionarsjävlar

Pensionärsjävlar blir nytt bottennapp

by Stefan on 15 september 2010

Ibland undrar jag om TV-kanalerna inte producerar en del material enbart för att jävlas med tittarna och vinna den interna tävlingen om vem som kan få flest upprörda tittare. Det är en tävling man kan vinna genom att antingen låta deltagarna supa sig fulla och göra bort sig i TV (Kungarna av Tylösand) eller helt enkelt presentera riktig tråkig TV (Val 2010: Elfte timmen).

Nu har Kanal 5 bestämt sig för att slå två flugor i en smäll genom att både uppröra sina tittare samtidigt som man presenterar otroligt tråkig ”TV-underhållning”. Programmet går under namnet Pensionärsjävlar och är en svensk kopia av det belgiska Benidorm Bastards som i sin tur bygger på Trigger Happy TV.

I den belgiska versionen får man bland annat se en äldre kvinna hälla ut sin mans aska vid en busshållplats och Pensionärsjävlar ser ut att följa samma provokativa spår med en präst som har sex i buskarna och två pensionärer som sprejar ”Fuck the cops” på ett skyltfönster – varken underhållande eller särskilt lustigt.

– Det är lite sex, vandalism och allmänt bus, kan man säga. Vi tycker att det är roligt att driva med folks fördomar om pensionärer och reaktionerna bland dem som blir lurade tenderar att bli extra positiva och roliga just för att det är pensionärer som utför stuntsen, säger Lars Beckung.

Förväntat startdatum blir måndag vecka 44, kl 22:00 på Kanal 5.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:https://omtvserier.se/pensionarsjavlar-blir-nytt-bottennapp/ sort:published

{ 4 comments… read them below or add one }

1 andros 15 september 2010 kl. 11:43

Jag tyckte redan att Ballar av Stål va rätt tröttsamt. Jag har inga större förhoppningar på detta. Synd att grundkonceptet i Trigger Happy, som var rätt kul, håller på att urvattnas i och med alla dessa uppföljare.

2 Ströbaek 06 oktober 2010 kl. 07:50

Har sett 1:à programmet och säger att din profetsia är fel…

3 Kalle 25 oktober 2010 kl. 16:23

Sluta fjanta runt med dina spekulationer. Fördomar är inget för en vuxen karl. Jag är nästan helt säker på att några kommer gilla detta, för jag är en av dem. Ska kanal5 bara producera program som du gillar så kommer det inte finnas något utbud alls, bara Ullared-serien.

4 Monica Nydenmo-Jonsson 01 november 2010 kl. 22:34

Ett underbart program!!!! Skrattade mig igenom det. Vilken värme. Vilka galningar. Och vilka underbara unga människor som ler och skrattar så förundrat roade.

64+ och ny pensionär

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: