Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Once Upon a Time

Once Upon a Time till Kanal 5 i vår

by Stefan on 09 december 2011

Glädjande nyheter idag när det står klart att Kanal 5 har köpt in succéserien Once Upon a Time. Nåja, succé är kanske för tidigt att uttala sig om men serien har blivit nominerad till ”tittarnas favoritdrama” i 2012-års upplaga av People’s Choice Award vilket bådar gott för dess framtid. Recensenterna har varit delade men samtliga har gett serien godkänt. Samtidigt slog premiäravsnittet rekord med 13 miljoner tittare i USA vilket var höstens största succé bland tittarna i åldern 18-49 år.

I Once Upon a Time får vi följa 29-åriga Emma Swan (Jennifer Morrison) som på sin födelsedag får besök av Henry, hennes biologiska son som hon gav upp för adoption. Naturligtvis gör hon vad varje vuxen skulle gjort och kör till hans hemstad, Story Brook, för att lämna honom. Det är här historien tar sin början.

Tiden står stilla i Story Brooks och invånarna är egentligen sagofigurer men vet inte om det själva utan har glömt sitt tidigare liv. Den enda som vet hur det ligger till är Henry och den enda som kan bryta förbannelsen är Emma, Snövits dotter.

Tyvärr tror ingen på Henry förrän Emma bestämmer sig för att stanna och ta kampen mot hans adoptivmamma – borgmästare i staden men även den elaka drottningen som kastat förbannelsen över staden. I varje avsnitt får vi träffa nya invånare och lära oss mer om hur de egentligen kom till.

Produktionen håller högsta kvalité och seriens underhållning står utan tvekan Robert Carlyle för med sin udda och magiska karaktär. Jennifer Morrison var något svårare att acceptera efter hennes roller i House och HIMYM men hon växer in i rollen.

Ska du se någon serie i vår så rekommenderar jag varmt Once Upon a Time som har premiär i Kanal 5 den 12 januari – 20:00.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:https://omtvserier.se/once-upon-a-time-i-kanal-5/ sort:published

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: