Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Monday Mornings

Monday Mornings

by Stefan on 04 mars 2013

Monday Mornings är en ny sjukhusserie som har premiär ikväll kl 21 på TNT. När man läser om den på nätet, så är det många som jämför den med Grey’s Anatomy och jag tror att gillar man den, så kommer man nog även gilla Monday Mornings. Då den också verkar var en bra mix av spännande sjukhus miljöer och mysig romantik. Den har också en ”McSteamy” samt att någon kallar sin kollega för ”007″ (med rätt att döda).

Dock ska den skilja sig mer från andra sjukhusserier, genom att vara mer berättande, iom att mycket av handlingen utspelas på de måndags möten där läkarna går igenom veckans misstag (därav namnet Monday Mornings).

Mer beskrivning av programmet:

Från tiofaldigt Emmy-belönade David E. Kelley, som ligger bakom serier som Ally McBeal och Chicago Hope, kommer Monday Mornings.

Serien tar pulsen på de moraliska dilemman och den psykiska press en grupp erfarna kirurger utsätts för i arbetet som bokstavligt talat handlar om liv och död. I Monday Mornings ställs läkarna till svars. Bland skådisarna finns Alfred Molina, Jamie Bamber och Ving Rhames.

Monday Mornings är ett skarpt och gripande drama med fingret noga placerat på läkaryrkets etik och utövande. Serien fokuserar på en grupp kirurger på Chelsea General i Portland och lyfter på locket till sjukhusets ”morbidity & mortality”-konferenser som äger rum varje måndag.

Under dessa möten diskuteras den gångna veckans dödsfall och misstag läkare emellan. Den institutionella processen undersöker läkarnas medicinska och personliga moral och tvingar dem att slipa på sin kompetens, ifrågasätta sig själva och lära genom sina egna misstag.

Monday Mornings baseras på en bok med samma namn av CNN-reportern och neurokirurgen Sanjay Gupta. I rollerna finns Alfred Molina (Magnolia, Chocolat), Jamie Bamber (Battlestar Galactica), Golden Globe-belönade Ving Rhames (Kojak, Entrapment) och Jennifer Finnigan (Glamour). Ally McBeal och Chicago Hope-skaparen David E. Kelley har producerat serien tillsammans med Sanjay Gupta.

Monday Mornings kommer att sändas i tio avsnitt på TNT, måndagar 21.00, med start ikväll den 4 mars.

Kolla gärna in trailer och litet videoklipp om serien:

Du som sett programmet, vad tyckte du? Var det likt Grey´s Anatomy eller inte?

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:https://omtvserier.se/monday-mornings/ sort:published

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: