Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Mina tankar om Dignos Okänd

by Stefan on 05 mars 2009

Diagnos okändIgår var det säsongspremiär av tv3:s nya TV-serie Diagnos Okänd som enligt TV3 själva ska vara väldigt lik House. Tyvärr missade jag den sista kvarten, men jag blev väldigt besviken på de 45 minuterna jag såg.

I klippningen av avsnittet så har man gjort allt i sin makt för att Diagnos Okänd ska vara så lik House som möjligt, vilket innefattar ett läkarteam, en whiteboard, hembesök och ett evigt tjatande om att patientens liv är på spel. Samtidigt saknas den viktiga ingrediensen som gör House så bra, nämligen House själv. Där finns ingen humor och ingen cynism, vilket gör serien ganska tråkig och jag som tittare sitter och väntar på att något oväntat ska ske.

Tanken på att avsnittet kunde varit 15-20 minuter istället för 60 drar ner betyget kraftigt. Trots att gårdagens avsnitt lockade hela 428 000 tittare så misstänker jag att tittarantalet kommer rasa när allt fler upptäcker att det är långt ifrån House.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:https://omtvserier.se/mina-tankar-om-dignos-okand/ sort:published

{ 1 comment… read it below or add one }

1 sandra 22 april 2009 kl. 18:15

House e en tv-såpa. Diagnos Okänd är en dokumentär. Korkat att ens jämföra. Om det är humor, cynism och spänning du vill se: kolla på Scrubs eller Cityakuten istället. För patienterna i Diagnos Okänd är det på riktigt. Det är deras liv det handlar om. Jag tycker det är ett vettigt program. Till skillnad från mycket annan skit som sänds på tv.

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: