Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

mike-and-molly

Mike & Molly – en feel-good komedi

by kennet on 04 juli 2011

Den Chuck Lorre-producerade komediserien Mike & Molly, som visas i Kanal 5 är enligt min mening en riktigt trevlig serie. Handlingen kretsar kring polisen Mike och lärarinnan Molly som träffas via ”anonyma överätare” (fritt översatt) och börjar datea varandra.

Molly bor tillsammans med sin mor och syster, som båda känns lite som kvinnliga varianter av Charlie Sheens fd karaktär i Two And A Half Men. Den stora skillnaden är att de är kvinnor och att de är två annars är likheten ganska slående men detta är något man kan bortse från eftersom serien är så pass rolig och trevlig att titta på. Lite längre fram i serien får vi dessutom bekanta oss med Mollys mammas ny pojkvän.

Mike bor ensam men han och hans partner inom polisen är väldigt roliga i sitt samspel då de vid många tillfällen hamnar i olika situationer där folk tror att de är tillsammans eller när de hamnar i bråk och antingen agerar som småbarn eller ett gammalt gift par. Mike har även en mamma som figurerar i serien och som gärna vill kontrollera hans liv. Mikes parner Carl bor tillsammans med sin mormor som även hon har en större roll i serien.

Serien fungerar bra anser jag och karaktärerna känns både roliga, trevliga och empatiska. Dessutom är det kul att det är två överviktiga personer som är huvudrollsinnehavare i denna serie, lite som en motpol till alla jättesmala och snygga huvudrollsinnehavare i många andra serier. Tyvärr blir det dock ganska många så kallade ”Fat-jokes” men man kan ju inte få allt.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:https://omtvserier.se/mike-molly-en-feel-good-komedi/ sort:published

{ 4 comments… read them below or add one }

1 Stefan 07 juli 2011 kl. 20:35

Tack för tipset! Är på jakt efter en ny komedi nu under sommaruppehållet när bara Top Gear och Futurama är aktiva. Nästa vecka börjar Eureka och Warehouse 13 igen men det blir trots allt en hel del extra fritid. Överväger även att ta upp Entourage som har fått bra betyg av en god vän – är det någon serie du har sett?

2 Kennet 09 juli 2011 kl. 14:47

Entourage fastnade jag aldrig för men jag har hört många positiva saker om den serien, samma sak med Eureka. Warehouse 13 har jag faktiskt aldrig sett kanske nått att kolla in. Nu blir det semester, så det blir nog ett litet uppehåll i serierna för mig, det positiva då är att man kan njuta av ännu fler avsnitt när man kommer hem. Nästa blir True blood S.4, ska kolla in lite mer av Teen Wolf s.1. Se färdigt The Cape.s.1 som jag e lite tveksam till men har jag börjat kolla måste jag ju se klart den, e bara 10 episoder (blev nedlagd). Ska kolla in Wilfred, både usa och aus-versionerna. Samt få tid att se Sherlock Holmes som du skriver om… :)

3 Danne 15 juli 2011 kl. 18:41

Hade tänkt kolla på den här serien men har missat att den börjat. Vilka dagar går den?

4 kennet 15 juli 2011 kl. 20:50

Mike & Molly visas måndagar kl.22:00 i kanal 5. Nu på måndag (18/7) visas episod 5.

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: