Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Masters of Sex – En av de hetaste nya dramaserierna på tv

by christian on 18 december 2013

I Masters of Sex följer vi William Masters (Michael Sheen) och Virginia Johnson (Lizzy Caplan). En briljant läkare som i 20 år jobbat för samma mål, att människor ska förstå sig på vad som händer med människan under sex och hans sekreterare som blir mer och mer involverad i Williams studier. Serien är baserad på den verkliga historien om William Masters och Virginia Johnson som var pionjärer i området sexuella studier.

Platsen är USA i början av 60-talet och trots att hela omvärlden tycker att sex är något som ska hållas bakom stängda dörrar är Masters övertygad att studier i ämnet hör hemma i sjukvården. Tillsammans med sin assistent Virginia börjar han genomföra studier på frivilliga försökspersoner med målet att vetenskapligt bevisa alla de frågor som finns kring sex.

Det är klart och tydligt att Showtime har hittat en riktig vinnare i den här serien som med ett ämne som alla kan relatera till och som lätt skapar känslor hos tittaren verkligen lyckas beröra. Det är intressant från första bildruta och en av de saker som får serien att verkligen lyfta är skådespelarnas prestationer. Allt från de största rollerna till minsta biroll levereras det och trots att många av sidohistorierna behandlar material som setts på film tusentals gånger förut lyckas de fortfarande få serien att kännas fräsch och nyskapande.

Efter att första säsongen gått färdigt känns det verkligen som man följt en av de tv-serier som det kommer talas mycket om i framtiden och det känns som alltid när en serie tar slut för säsongen tråkigt att man behöver vänta så länge på nytt material. De goda nyheterna är att serien är klar för en säsong 2 som kommer ha premiär någon gång under 2014. Det är bara att hoppas att tittarna inte sviker och att Showtime får god tid på sig att berätta denna historia i sin helhet, för just nu känns det som det finns väldigt mycket material kvar att behandla.

Första säsongen av Masters of Sex finns på HBO nordic.

 

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:https://omtvserier.se/masters-of-sex-en-av-de-hetaste-nya-dramaserierna-pa-tv/ sort:published

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: