Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Stargate Universe

Syfy lägger ner Stargate Universe

by Stefan on 17 december 2010

Syfy kände att vi behövde en extra bra julklapp i år och eftersom man inte kunde leva upp till det så valde man helt enkelt att lägga ner Stargate Universe istället. All kritik är positiv kritik, right?

SGU fick en hel del skit i början eftersom man, till skillnad mot sina föregångare SG-1 och Stargate Atlantis, fokuserade en hel del på dramat bredvid uppdragen. Efter ett tag blev detta tjusningen med serien tillsammans med kvalitativa actionscener. Nu har serien utvecklats till den absolut bästa scifi-serien på TV och för att fira så bestämmer man sig för att lägga ner Stargate Universe.

För dig som gillar science fiction så har Syfy fortfarande Warehouse 13 och Eureka i tablån men det är vitt skilda världar tack vare att dessa utspelas på jorden och innehåller en drös komiska situationer. För dig som gillar lite mer drama så kommer inom kort en amerikansk version av Being Human men personligen har jag svårt att se poängen när serien redan finns..

De sista 10 avsnitten av SGU kommer sändas till våren 2011.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:https://omtvserier.se/lagger-ner-stargate-universe/ sort:published

{ 8 comments… read them below or add one }

1 Josefin 17 december 2010 kl. 16:44

Nej, så synd! Stargate Universe är ju så bra! Såklart att om jag gillar den så ska den läggas ner..

2 Mikko 05 januari 2011 kl. 00:03

dom borde lägga ner den kanalen så sparar dom pengar!

3 Galadin 11 januari 2011 kl. 20:04

WTF NOO!! Varför?? Men… har Tv3 visat SGU??

4 Josefin 12 januari 2011 kl. 23:02

Nej, bara TV6 har visat Stargate universe.

5 Kalle 13 januari 2011 kl. 09:35

Helt idiotiskt. Hur kan man lägga ner den för tillfälelt bästa Sci-fi som visas på tv? Vad har de för grund bakom sitt beslut?

6 Mikael 13 januari 2011 kl. 19:01

Jag älskade stargate sg1
stargate atlantis var ok
stargate univers såg jag till avsnitt 13 innan jag kastade in handduken

7 Bert 24 juli 2011 kl. 17:13

Hoppas att det kommer att komma ett bra slut iallla fall anars får man sykos !

8 Svensson 27 juli 2011 kl. 19:22

Sådär ja, nu har vi absolut ingen Stargate kvar, vilket jag sörjer djupt.
När Stargate SG-1 kom så satt jag som klistrad framför skärmen, och då lägger dom ner den, och den som var tidernas absoluta Sci-fi favorit, jag nästan dog inombords när beskedet kom.
Därefter kom Stargate Atlantis och när beskedet om nedläggning kom så brast hjärtat ännu en gång, och nu då Stargate Universe, som jag tyckte var otroligt dålig i början, men den lärde jag mig att älska, och ännu en gång tog dom död på det jag älskar mest av allt, nämligen min kärlek till Sci-fi.
Jag har nu bestämt mig för att denna gången vänta tills det åtminstone har kommit 5 säsonger, innan jag ens börjar titta på en serie igen, och under tiden håller jag mig till filmer.

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: