Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Erik och Mackan
Foto: TV6/Johnny Wohlin

Konspirationsteorier med Erik och Mackan

by Stefan on 04 mars 2013

Den femte juni 1968 avlossades de dödande skotten mot senator Robert F Kennedy i Los Angeles. Mördaren Sirhan Sirhan står fortfarande fast vid att han blev hypnotiserad av CIA till att döda, och i premiäravsnittet återskapar Erik & Mackan den djävulska planen. Med hjälp av experter testar de om en helt vanlig kille faktiskt kan programmeras till att mörda?

I den nya programserien Världens största konspirationer med Erik & Mackan är den populära programledarduon fast beslutna att ta reda på sanningen kring en rad av våra mest kända konspirationsteorier. Till sin hjälp har de bland annat sin egen USA-korrespondent Adam Alsing, samt en rad tunga experter inom olika områden.

I premiäravsnittet är det statens kontroll som står under lupp. För alla har vi säkert någon gång funderat på om det vi gör hos vår arbetsgivare, inne på toaletten, eller skriver i våra email övervakas av någon? Och vad händer egentligen om man blir statens fiende? Var det kanske det som hände Palme?

Förutom det djävulska hypnosexperimentet, där en grupp människor ska hypnotiseras till det värsta, besöker Adam Alsing brottsplatsen för Lee Harvey Oswalds dödsskott mot en annan Kennedy – president JFK. För är det verkligen så säkert att Lee Harvey är mördaren? Och var han i så fall ensam skytt? Adam Alsing träffar en föreläsare och författare som har helt andra bevis i form av polisrapporter från tiden vid gripandet.

Så sent som förra året nominerades Erik & Mackan till tv-priset Kristallen för Årets underhållningsprogram. Gäster i första avsnittet av Världens största konspirationer med Erik & Mackan är Jonas Leksell och IT-säkerhetsexperten Marcus Murray.

Första avsnittet sänds torsdag 14 mars kl 20.00 på Tv6. Programmet går sedan även att se på tv6play.se

Har du missat Erik och Mackans tidigare tv-serier, så kan du se dem på Viaplay. Som 99 saker med Erik och Mackan.

Erik och Mackan kan du även hålla koll på via Facebook

Via TV6.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:https://omtvserier.se/konspirationsteorier-med-erik-och-mackan/ sort:published

{ 1 comment… read it below or add one }

1 andros 05 mars 2013 kl. 11:32

Jag satt just och funderade på när detta skulle dra igång. Jag är sugen på lite nytt från dessa herrar. Repriser av deras tidigare produktioner på söndagseftermiddagarna räcker inte till längre.

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: