Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Julklappstips

Julklappstips 2009

by Stefan on 19 december 2009

Julafton närmar sig med stormsteg men jag vet att där fortfarande finns en mängd personer som fortfarande inte har inhandlat årets julklappar. Framför allt tjejer och killar mellan 12 – 20 verkar vara svårast att hitta julklappar till. Är man äldre så går det alltid bra med köksredskap och är man yngre så fungerar väl leksaker fortfarande?

Själv så köpte jag Guitar Hero till min syster förra året och det ger en hel del underhållning under juladag. Kom ihåg att ordna två gitarrer så att man kan spela mot varandra bara! I år blev det en EyeToy i födelsedags till henne (19 dec) och även den är uppskattad av hela familjen. Första gången sedan jag var ung som min pappa lever sig in och dessutom lyckas utklassa resten av familjen på att vara DJ..

Eftersom detta är en blogg om TV och TV-relaterade produkter tänkte jag passa på att tipsa om några presenter för hela familjen. Det blir TV-spel, filmer och givetvis även böcker. Kom gärna med egna tips i kommentarerna nedanför.

För honom

 • Sony Cyber-shot - En lite dyrare present, men oj vad den skulle bli använd. Idag så använder majoriteten av alla ungdomar Facebook där man laddar upp bilder från fester och påhitt med sina vänner. För att inte tala om hur bra det är för att minnas bästa tiden i ditt liv (ungdomsåren).
 • Inglourious Basterds - Höstens storfilm som bjuder på en hel del komedi och uppskattas av majoriteten av alla krigstokiga tonåringar. Ett par våldssamma scener så förmodligen inget för filmkvällen med släkten.
 • 1001 filmer du måste se - En god vän till mig fick denna i 20-årspresent tidigare i år och har därefter ägnat regniga höstkvällar med att ta sig igenom hela listan. Finns en hel del klassiker som majoriteten av filmälskarna har missat. Givetvis är både Fight Club & Casablanca med.
 • Alla får liggaKanske inget för pojkvännen men det är en underhållande bok som din bror eller närmaste vän garanterat kommer uppskatta. Bjuder på ett par skratt.

För henne

 • The Time of Our Lives - Vilka yngre tjejer följer inte Miley Cyrus och Hannah Montana idag? Kanske inte hennes bästa album och har din dotter eller syster inte hört talas om Hannah Montana tidigare så rekommenderar jag verkligen serien på DVD.
 • Twilight - Behöver jag egentligen nämna varför? Filmen och på senare tid även böckerna har legat på alla tonårstjejers läppar i år. Själv så har jag tyvärr fortfarande inte fått chansen att se filmen men den är inköpt och ligger vackert i DVD-hyllan.
 • Flickan som lekte med elden - Själv så har jag otroligt svårt att se varför denna filmen är så bra men överlag så är jag negativt inställd till svenska filmer. Min äldre syster (22) och mamma lovordar den, men för yngre tonåringar så är det förmodligen inget.
 • The Sims 3 - Själv tröttnade jag efter ettan och alla dess expansioner men för alla möbel- och designintresserade så är det en perfekt julklapp. Här får man chansen att bygga upp sitt eget hus från grunden och därefter styra familjens medlemmar.

Pappa

 • Familjen Macahan - En av väldigt få TV-serier jag kommer ihåg att min pappa verkligen har uppskattat. Även brittiska kriminalserier så som Morden i Midsommar och polisfilmer som Wallander fungerar.
 • D-dagen - För alla krigsintresserade pappor och farföräldrar.
 • Band of Brothers - Bästa miniserien någonsin och det är endast kommande The Pacific som har en chans att leva upp till samma höga standard.

Mamma

 • Christer Sjögren - För alla äldre mammor och morföräldrar så fungerar hans skivor och framför allt hans senaste album Schlagerminnen. All sorts dansbandsmusik fungerar i regel.
 • Jul med Ernst - Mat och blommor kombinerat med den folkkäre Ernst Kirchsteiger. Kan det bli mycket bättre?
 • Mamma Mia - Nu är det ett tag sedan den kom ut på DVD men alla tjejer och mammor jag har pratat med fullkomligen älskar den. Ingen personlig favorit men garanterat en bra julklapp om man inte har sett den tidigare.

Som du säkert märker så glider sektionerna in i varandra beroende på ungdomliga föräldrar du har eller vilka intressen din syster/bror och pojkvän/flickvän har. Skriv gärna vad ni själva har köpt till era närmaste. Kan vara en bra idé att lämna en anonym kommentar då så att ingen av dina nära råkar trilla in och läsa vad du skrivit.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:https://omtvserier.se/julklappstips-2009/ sort:published

{ 1 comment… read it below or add one }

1 Stefan 19 december 2009 kl. 23:03

Såg nu att 4 av länkarna inte fungerar eftersom där är något fel med åäö-konverteringen. Ska försöka fixa det under kvällen.

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: