Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Inga fler ekonomiska bekymmer för mig

by Agneta on 12 november 2009

LyxfällanJag valde mellan Glee och Lyxfällan i kväll. Men det blev Lyxfällan, igen. Men det var nog sista gången, tror jag. Programmet är upplagt efter samma mall torsdag efter torsdag. Ett par, större utgifter än inkomster, sälja bil och byta till billigare, kanske sälja saker på Blocket, besök hos banken som jajamensan fixar ett fördelaktigt lån. Är det någonsin något par som fått ett nej?

På något absurt sätt är det mer underhållning när det är de hopplösa paren man får se. De som gråter när de måste skaffa en billigare bil. De som försöker sälja kitchiga inredningsdetaljer på loppis.

Förra avsnittet var sevärt dock! Jag fick moderskänslor för den unge söte killen, som faktiskt verkade ta tag i sitt liv och sin situation på allvar.

Som jag skrivit tidigare så tycker jag att det hade varit mycket mer intressant att få följa paren under längre tid. De kunde lagt upp Lyxfällan som en riktig dokumentär. Valt ut några olika par, eller enskilda personer, och följt dem alla under längre tid. Jag vill veta hur det verkligen gick! När kamerateamet är borta och den riktiga vardagen är tillbaka på allvar igen, och när den varit det ett halvår.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:https://omtvserier.se/inga-fler-ekonomiska-bekymmer-for-mig/ sort:published

{ 1 comment… read it below or add one }

1 Stefan 12 november 2009 kl. 22:51

Själv valde jag bort Lyxfällan och såg Glee istället, något jag kommer skriva om senare ikväll. Angående programmet så är problemet ofta att där finns ett annat problem än just ekonomin. Visst kan en del kanske lösa problemen med budget, men det förändrar inte det faktum att du älskar att shoppa. Redan innan föll du på att det saknades disciplin och den blir inte bättre för att man gör upp en budget.

Precis som du skriver så skulle jag gärna se en uppföljning och det vore faktiskt något man enkelt skulle kunna göra. Köp in en billig kamera och res land och rike runt för att göra intervjuer. Jag tror att en hel del har fallit tillbaka till sina gamla vanor.

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: