Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Daniel Ohlsson/TV4
Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Idol 2009 – Tove på 3:e plats!

by Mathilda on 04 december 2009

Ikväll har alltså Idols 3:e plats korats och det det blev… TOVE!! Det är inte dåligt att komma 3:a i Idol! Tove duellerade mot Erik och Erik har ju som vi alla vet ett helt publikhav av små beundrare. Tove har gjort jättebra ifrån sig den här hösten och vi kommer garanterat att få se/höra mycket av henne i framtiden! Det var verkligen inte väntat att Tove skulle åka ikväll, och verkligen inte att Erik skulle hänga löst. Calle trodde ju till och med själv att han skulle åka. Men men. Svenskafolket har röstat helt rätt enligt mig!

Juryn hade  komponerat ihop kvällen helt själva. Detta ”tema” har funnits med ända sen 2005 och har sen dess varit en tradition. Meningen är att  de ska ta fram en låt som ska lyfta fram idolerna så att de kunde brilliera på hemma plan och en andra låt som var tänkt att sätta idolerna på prov. Det sist nämnda kunde lätt ha blivit ett riktigt magplask men samtliga Idoler visade en mycket bra sida av sig själva.

Kvällens avsnitt av Idol 2009 inleddes med att Calle, Tove och Erik tillsammans  sjöng Journeys låt ”Don’t stop beleaving”, med Juryn körandes i bakgrunden.

Så här gick det för Idolerna i kväll…

Calle

Först ut ikväll var Calle som fick glänsa med låten Walking in Memphis. Detta var låten som Calle sjöng på audition och han hade verkligen chansen att visa hur mycket han har utvecklats. Kommer ni ihåg när Calle tittade ner i marken när han sjöng? Nu visar han att scen skräcken är borta. Han var riktigt grym med denna låt och ägde scenen! Bra självsäkert och artistiskt, mycket bra öppning av kvällen. Laila tyckte att det var Calles bästa framträdande i Idol hittills.

Scenskräcken är borta,  men Juryn ville även se om Calle kunde lägga i ytterligare en växel. Med låten ”Do you think i’m sexy” av Rod stewart hoppades de att vi ikväll skulle få se en ny sida av Calle. Laila tyckte att Calle lät lite som Rod Stewart på vissa ställen i låten. ”Det var lika sexigt som spöket Laban” – Anders Bagge. Men sång och klädsel var för övrigt helt rätt, Calle är cool inte sexig!

Erik

Sen var det Eriks tur. Erik började med glänsar låten ”Heaven” med Bryan Adams. Ja, vad ska man säga. Erik är bäst helt enkelt, varken Tove eller Calle är i närheten. Less is more säger Andreas, han hade hoppats på lite mindre höjder. Bagge tyckte att tonarten var för ”tjejig”. Laila skulle absolut köpa Eriks platta, hans röst är grym.

Erik fick en häslning av Kizz som hade sett hans uppträdande förra veckan ”Shout it out loud”. I Eriks andra låt fick han utmaningen att sjunga ”Run to the hills” av Ironmaiden. Haha, inga problem för Erik inte. Vilken röst han har och vilket framträdande! Han hyllades av en stående Jury och en skrikande publik. Laila var mållös ”Globen är för liten för dig, du ska ut i USA!”.

”Hur stor kan du bli? Du är som en gladiator som ingen kan besegra!” – Anders Bagge

Tove

Tove gick som vanligt ut med sin ”tuffa”/dryga attityd. Jag blir bara tröttare och tröttare på den för varje gång. Can’t get you out of my head. Ahhhh… falskt? Gillar inte denna låt och Tove gjorde den inte direkt bättre. Bagge verkade dock gilla det, han blev kär. Resterande personer i Juryn tyckte tydligen också att det var bra. Har hon förtrollat dem?

Utmaningen för Tove blev ikväll Whitney houstons – ”The greatest love of all”. I denna låt kommer hon att behöva lägga fokus på sången och inte på framträdandet. Jag gillade faktiskt Toves röst i denna låt, när hon bara sjunger är hon faktiskt riktigt duktig och lättare att tycka om. Bagge tyckte att Tove var en stjärna. Laila tyckte att hon var värdig en plats i finalen.

Under veckan som gått har idolerna även fått spela in ”Vinnar låten”. Nästa vecka i Stockholm får vi höra den framförd av både Calle och Erik  då får vi även veta vem som blir vinnaren av IDOL 2009!!

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:https://omtvserier.se/idol-2009-tove-pa-3e-plats/ sort:published

{ 7 comments… read them below or add one }

1 Stefan 04 december 2009 kl. 23:03

Idoljuryn gav bort finalplatsen till Erik! I både glänsarlåten och ”utmaningen” har man valt låtar som passar honom perfekt och föga förvånande var han fantastisk i andra låten. Tyvärr gillade jag inte alls första låten där han startade med näst intill tjejig tonart.

Samtidigt försökte man få ut Tove genom att ge henne låtar som inte ens artisterna klarar av att framföra på ett bra vis. Avskyr egentligen detta uttrycket, men Kylie Minogue? WTF? Andra låten framför hon riktigt bra men det är ingen låt där hon kan få med publiken vilket är a och o i Idol.

Calle är föga oväntat bra när han framför Walking in Memphis. Andra låten är däremot inte alls lika bra och han känns ganska malplacerad bland dansarna som böjer sig ned och försöker trycka upp brösten framför kameran. Långt ifrån hans bästa framträdande i serien.

I duellen står det lite oväntat mellan Erik och Tove men det är ojämna förutsättningar. Erik får köra igång med full fart och får igång publik fram till att det är Toves tur med en ballad och hela arenan släcks ned. Tove åker ut ikväll pga två riktigt dåliga låtval från idoljuryn men jag är säker på att vi får se mer av henne i framtiden.

2 Mathilda 04 december 2009 kl. 23:09

Det var faktiskt konstigt att de gav Tove så konstiga låtval. Det var ju ingen i Juryn som verkade vilja att Calle skulle gå vidare så då kanske de skulle tänkt lite mer på Tove.

Nu känns det ju ändå ganska självklart vem som kommer att vinna. Eller? ;)

3 Stefan 04 december 2009 kl. 23:14

Erik kommer plocka hem Idol och Calle får ett skivkontrakt vilket gör att det går bättre för honom, precis som det alltid har gjort för personen på andraplatsen. Ska bli intressant att höra vilken stil man väljer att ge honom.

4 Agneta 05 december 2009 kl. 10:37

Frågan är om inte Erik skulle klara av att sjunga nästan vilken låt som helst? I mina ögon är han ingen hårdrockssångare, men herregud så bra han var!

5 Anders 05 december 2009 kl. 12:09

Tove skulle gå vidare kalle . kan ju åka hem. och ta en Gordon negro. och ta en joffa hjälm på huvudet. och tänka ja ha jag är inte bättre. än så här ha ha. nä då men jag tycker inte han skulle vidare. det är sant. nä ha det bra nu alla och Tove is back. kanske nästa år. hoppas.

6 Agneta 05 december 2009 kl. 18:01

Jag tror som, du Stefan, att Erik vinner. Men jag vill hellre att han kommer tvåa – historien säger ju att tvåorna lyckas mycket bättre än ettorna.
Fast å andra sidan: Calle är ju min personliga favorit. Vad svårt det blev nu…
: )

7 Anders 05 december 2009 kl. 19:06

Tove synd. gilla dig men nu kommer jag heja på erik. Kalle kan ju åka hen och drika slut på sin T röd. så kanske han får sån röst. en gång till. skämt. + att Tove fick en svår sång med. dåligt. men ja ja ska inte vara sån nu. Donna is back kanske nästa år med hoppas. vem vet. ok ha det bra nu alla ni som gilla Tove med.

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: