Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Idol 2009 – Nicklas lämnade Idol ikväll

by Mathilda on 23 oktober 2009

nicklasDå var det fredag igen och efter ikväll återstår bara 8 idoler som fortsätter att tävla om titeln Idol 2009. Det var den tredje fredags finalen och kvällens tema var Rock, vilket jag tycker är ett riktigt grymt tema!

Kvällen till ära har Juryn fått extra hjälp av en riktig Rocklegend, nämligen Joey Tempest från Europe.

Nu till kvällens tävlande….

Erik sjöng ”Why can’t this be love?” – Fantastiskt bra!  Påminner om en ung Bryan Adams tycker Joey. Snyggt och bra uppträdande, både Juryn och publiken verkar älska det! Han rörde sig bättre på scenen än vad han brukar.

Eddie sjöng ”Beautiful day” –  Jag tyckte att Eddies framträdande var häftigt och hans röst passade skit bra till låten! Tvivlade på honom ett tag men han börjar ta igen nu! Alla i juryn verkade hålla med, de tyckte att han hade rock i hela kroppen. Han är påväg att bli riktigt bra. Joey tror att han kan gå långt och tyckte att han var speciell.

Erika sjöng ”Here without you” – Nej, nej, nej, åhh.. hon är ju så bra men nä, rock passade inte Erika. Men jag tyckte dock att hon såg cool ut, lite vampire-stil ;) OBS, la ni märket till hennes halsband? Det är det som Lila brukar ha på sig (både den här säsongen och förra).  Juryn var inte heller imponerad, men hon gjorde framsteg i och med att hon var lite tuffare. Joey tyckte att Erika gjorde ett starkt jobb.

Mariette sjöng ”I’m just a girl” – Mariette är ju såå skön! Hon kan verkligen anpassa sig till varje tema, även fast hon är så speciell. Cool är vad hon är! Anders Bagge tycker att hon är en riktig stjärna och Laila håller med. Joey gillar när hon öppnar rösten och sjunger rakt ut. ”Det är jävligt bra!” – Joey

Rabih sjöng ”Driving one of your cars” – Var det bara jag som tyckte att Rabihs gnällde sig igenom hela låten? Det finns inget rockigt med hans röst! Han är nog allt tvärt emot vad Rock är, han har ingen attityd alls! Juryn tyckte dock tvärt om: Lite feminint men grymt, tyckte Andreas. Joey, Anders och Laila gillade honom också.

Tove sjöng ”We’re not living in america” – Jag kan inte förstå ”Tove”-hysterin, alla verkar tycka att hon ska vinna. Visst, hon är söt, men vad mer? Gillar inte hennes röst, och sen tycker allt att hon kan vänta ett par år. Uppträdandet i kväll var annars bra och hon visade mycket attityd! Juryn hade delade meningar: Anders Bagge tyckte inte att rösten kändes rockig. Laila tyckte dock att det var klockrent och att stilen passade henne. Joey tyckte att det var en riktig show och tror att hennes framtid är ljus. Andreas tycker att hon ska tänka mer på rösten än charmen.

Nicklas sjöng ”Black hole sun” – Nicklas hängde ju löst förra veckan, och ikväll hade han verkligen chansen att visa vad han går för. Det gjorde han verkligen! Han tog ett stort steg framåt och alla tjejer i publiken var helt galna! Bagge tyckte att det var hans bästa framträdande hittills!

Reza sjöng ”Don’t stop me now” – Jag tycker att Reza är jättebra, men tyvärr gillar jag originallåten för mycket och hade lite svårt för Rezas version. Andreas tyckte att framträdandet var tråkig. Joey var impad av henne, men förstår att det är svårt att ta sig an en sådan låt. Laila och Anders tyckte också att det var fel låtval för hennes röst.

Calle sjöng ”Are you gonna go my way” – Calle var en riktig Rocker, det är ju hans område och det märks. Andreas tyckte att han var riktigt övertygande och att det var bra! Laila tyckte att rösten var klockren och att han verkligen har tagit för sig idag, det ska han ta med sig till kommande teman! Anders tyckte att han var Kung! Mjo, han fick bra feedback, men min favorit är han inte.

Nicklas och Eddie  hängde löst ikväll. De möts i en duell, där de får sjunga om sina låtar ytterligare en gång.

Det blev Nicklas som fick lämna Idol 2009 ikväll.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:https://omtvserier.se/idol-2009-nicklas-lamnade-idol-ikvall/ sort:published

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: