Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Idol 2009 – Jon fick lämna idol i natt

by Mathilda on 03 oktober 2009

jonDet var många som gav allt under kvalfinalen och de flesta gjorde en mycket bra insats. Juryn valde som sagt ut fyra ”wildcards” som presenterades under programmetss gång. De hade själva altså ingen aning om ifall de skulle upp och sjunga eller inte.

De 8 som gått vidare tidigare i veckan var: Erik, Erika, Calle, Tove, Jon, Karolina, Rabih och Mariette.

De 4 som fick en andra chans var: Reza, Nicklas, Eddie och Camilla.

Ja, Camilla fick en andra chans, och det var nog väldigt skönt för henne efter vad som hände dagen innan. Hon hörde ju fel och trode att hon hade gått vidare,  när hon skulle gå och sätta sig med de andra som hade gått vidare fick Jide säga till henne att hon gick åt fel håll och att Karolina var den som hade gått vidare. Juryn tyckte dock inte att Camilla tog vara på sin andra chans, de är arga för att hon är alldeles för mycket schlager inspiererad. Personligen tyckte jag dock att hennes verison av ”Hallelujah” var ganska bra och det måste svenska folket också tyckt eftersom hon faktiskt gick vidare.

Mariette var som vanligt skitbra! Juryn sa att hon var så bra att hon borde hålla lektioner med de andra idolerna hur man ska vara/sjunga.

Eddie och Karolina var inte riktigt ok under sina framträdanden. Eddie sjöng falskt och Karolina började låten i helt fel tonart.

Under utröstningen stod det mellan Jon och Eddie, och det blev Jon som fick lämna Idol 2009.  Han är nog bättre på att sjunga sina egna låtar och jag hoppas att man kommer att få se mer av honom på det viset.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:https://omtvserier.se/idol-2009-jon-fick-lamna-idol-i-natt/ sort:published

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: