Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

gcbTOPP

GCB

by Sanna on 28 mars 2012

Igår hade GCB premiär på kanal5. GCB stod från början för ”Good Christan Bitches”, men innan premiär bytte till namnet ”Good Christian Belles”. Det är en amerikansk drama/komedi-serie som hade premiär i USA för några veckor sedan. Skaparna av serien har bland annat gjort Sex and the City. Serien beskrivs som en ”uppföljare” till Desperate Housewives.

I första avsnittet får vi följa den nyblivna änkan Amanda Vaughn (Leslie Bibb) som tillsammans med sina två barn tvingas flytta tillbaka till hennes hemtrakter i Dallas. Under de år som Amanda bodde i Kalifornien har hon förändrats mycket, men i Dallas är det mesta sig likt. Amanda var ganska elak mot vissa tjejer under tonåren, och dessa tjejer har varken glömt eller förlåtit det. De flesta lever på sin makes pengar och spenderar sina dagar med att spionera och göra livet surt för Amanda. Männen i samhället är dock lite mer glada över att Amanda är tillbaks, hon är lika populär nu som då. Och det tar inte lång tid innan Amanda ofrivilligt dras in i det ena dramat efter det andra…..

Efter att ha läst i tidningarna att GCB hade skapat ramaskri i USA blev jag genast nyfiken att se vad det handlade om. Att det dessutom var utlovat att vara som en uppföljare till Desperate Housewives tyckte jag lät lovande. Men så blev inte fallet. För mig är Desperate Housewives förvisso lite väl utsvävande ibland. Men i slutändan handlar den ändå om vuxna kvinnor med mycket pengar och drama. GCB däremot blir som en dålig country-kopia, där de ”vuxna” kvinnorna leker att de går i high-school. Dessutom är massa kristendom inslängt i det hela. Jag antar att det var det som skapade ramaskri i USA. Exempelvis i en scen där den godtrogna, kristna hemmafrun Carlene Cockburn (Kristin Chenoweth) har vilt sex på sin mans kontor. För mig är det inte så skandalöst med att de kristna tjejerna är smått skenheliga etc. Jag tycker bara det är fullständigt onödigt. Det är inte roligt, inte intressant eller ens spännande. Karaktärerna i serien känns ganska ytliga och ”amerikanska”. Vilket jag tycker är tråkigt, med tanke på att skaparna av serien även gjort Sex and the City, där karaktäerna är A och O för handlingen.

Jag tycker inte serien var någon höjdare, men vem vet? Det kanske blir bättre ju längre in i serien man kommer. För er som är intresserade av att följa serien så går den på tisdagar kl. 21.55 på Kanal5.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:https://omtvserier.se/gcb/ sort:published

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: