Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Linus Hallsénius/TV4
Foto: Linus Hallsénius/TV4

Premiär för Fuskbyggarna

by Stefan on 03 mars 2010

Ikväll kastar Martin Timell verktygen och tar hjälp av Lennart Ekdal för att ge sig ut i Sverige och ställa oseriösa hantverkare mot vägen. I nya programmet Fuskbyggarna kommer vi bland annat få se hus utan tak, svartmögel i badrummen, fuktskadade villor och givetvis tragiska historier.

Lennart Ekdal berättar:

- Vi tar det här förbi den vanliga konsumentjournalistiken, som ibland känns lite fyrkantig. Det finns en dramatik i sökandet efter hantverkarna och det finns dramatik i de starka känslorna.

- Det finns ingen som bor i ett hus som inte har råkat ut för en hantverkare som ger fan i att komma eller ger tomma löften. Det gör programmet sevärt även om man själv, som jag, inte ens kan lyfta en hammare.

Programledarna själva beskriver programserien Fuskbyggarna som en korsning mellan Äntligen Hemma och Kalla Fakta, något jag anser låter lovande.

Förhoppningarna enligt dem är att programmet ska fungera som ett varnande exempel för privatpersoner samtidigt som det förhoppningsvis ska sätta större press på branschen och ge bättre stöd för utsatta familjer.

- Lagen är på fuskarnas sida. Det är helt okej att lämna en familj i sticket, gå i konkurs och nästa dag starta en ny firma och fortsätta. Ändå säger lagen att de inte gjort något fel, säger Martin Timell.

Fuskbyggarna sänds i 10 avsnitt med start ikväll (3 mars) 21:00 på TV4. Tyvärr infaller kvällens premiär samtidigt som Sveriges fotbollslandskamp mot Wales vilket gör att tittarsiffrorna blir lidande men jag tror ändå gott om serien.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:https://omtvserier.se/fuskbyggarna-tv4/ sort:published

{ 6 comments… read them below or add one }

1 Marcus 03 mars 2010 kl. 23:38

Haha det var fan ganska kul :)

2 Stefan 04 mars 2010 kl. 00:36

TV4 har verkligen lyckats med Fuskbyggarna som var över förväntan och det var en fantastisk mix av snälla Timell och lugna Ekdal som på något fantastiskt vis kan ställa något mot väggen utan att anklaga honom allt för mycket. Tyvärr så blev det lite av ett antiklimax på slutet där man renoverade ovanvåningen åt barnen samtidigt som man lämnade kvar övermurade brunslock och annalkande fuktskador.

Möjligtvis att jag har sett för mycket på polisserier i stil med CSI och NCIS men på slutet ville jag bara att man skulle sätta dit alla skyldiga.

3 Michael Lindqvist 04 mars 2010 kl. 10:50

Jag tyckte programmet led av en personlighetsklyvning. Var det en dokumentär eller var det ett heminredningsprogam? Jag förstår att det var tanken från TV4 men jag kände inte att jag var intresserad av båda formaten samtidigt.

4 Marcus 05 mars 2010 kl. 19:18

Jo men det är klart att dem klagar om personen (som äger byggfirman) om han gjort helt fel. Jag såg ett avsnitt och jag tyckte verkligen det var helt åt helvete fel gjort av snubben.

5 CAMIE 07 mars 2010 kl. 21:43

SV: Jag kan inte annat än hålla med! Asså jag blev riktigt chockad när jag såg programmet… Jag hade inte väntat mig att det skulle handla om ngt så allvarligt! Dem leker liksom med andra människor och statens pengar. Förstör för familjer!
Om man kan anmäla honom vet jag inte! Man borde kunna göra det men frågan är ju om det leder till ngt? :/

Längtar till nästa avsnitt! :)

6 Bogda 13 mars 2010 kl. 11:42

Bra program! äntligen någon som vågar visa skurkar! Jag har ingen förståelse för deras ånger eller andra förklaringar!! De vet exakt vad de gör och tänker bara på sin egen vinning! Varför är det så svårt att sätta dit skurkarna? Hur kan man lita på lagen och rättvisan när den slår mot de drabbade!
Usch, jag blir bara arg!
/Bogda

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: