Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Torchwood

Fox gör en amerikansk version av Torchwood

by Stefan on 25 januari 2010

Amerikanarna verkar ha en start ovilja att importera brittiska serier och när britterna lyckas skapa en succéserie så tar sig amerikanarna runt detta genom att köpa in rättigheterna och producerar sin egen version av serien. Exempel på detta fenomen är bland annat The Office och Survivors.

Nu är det alltså brittiska science fiction-serien Torchwood som har fått äran att dyka upp i amerikansk upplaga. Manusförfattare blir precis som för den brittiska upplagan Russell Davies, något jag misstänker att många nuvarande fans kan komma att uppskatta.

Torchwood är en spin-off från den populära science fiction serien ”Doctor Who”. Den utspelar sig i Cardiff där utredarna arbetar med den alienteknologi som finns på jorden. Den mystiska Kapten Jack Harkness är ledaren av organisationen Torchwood som utlovat att skydda mänskligheten mot hot från utomjordingar. – TV.nu

Utöver Russell Davies så kommer även BBC-veteranerna Julie Gardner och Jane Tranter vara inblandade i produktionen. Den stora skillnaden i den nya upplagan är att serien kommer fokusera på en mer global story.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:https://omtvserier.se/fox-torchwood-amerikansk/ sort:published

{ 1 comment… read it below or add one }

1 Stephie 26 januari 2010 kl. 07:03

Nej nej nej! Helt klart bättre på brittiska! Jäkla amerikaner som alltid ska försöka för mycket!

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: