Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Fox lägger ner Past Life

by Stefan on 22 februari 2010

2010 års första fiasko utnämner jag TV-serien Past Life till efter att Fox har beslutat om att lägga ner den efter endast 3 sända avsnitt. Tittarsiffrorna har halverats efter varje avsnitt och det tredje lockade endast 3.49 miljoner tittare.

Past Life är ett amerikansk kriminaldrama inspirerat av boken The Reincarnationist och kretsar kring karaktären Josh Ryder som löser fall i nutiden tack vare ledtrådar och minnen från hans tidigare liv i antika Rom.

Såhär skrev Alexander Dunefors efter pilotavsnittet:

I pilotavsnittet börjar en 14-åring se syner, som får honom att tro att han mördades i ett tidigare liv. Och tänka sig, lämpligt nog finns det en psykolog och en före detta snut som teamat ihop sig för att jobba med just sådana fall. De följer de få ledtrådar som finns och försöker trigga nya ”minnen” hos pojken, för att få fram årtalet, brottsplatsen, offret – och slutligen den skyldige.

Det hela framskrider väldigt standardmässigt för att lyftas mot slutet av en rätt gripande final. Jag tror att den lilla gnistan som finns mellan detektivparet i huvudrollen kan locka några att titta vidare. Men hade Past Life som crimeserie något nytt att komma med egentligen? Det kan diskuteras.

Enligt Fox så finns det planer på att sända resterande 4 avsnitt senare i år, vilket med all sannolikhet betyder sena kvällar.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:https://omtvserier.se/fox-past-life-avslutad/ sort:published

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: