Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Feel good-avsnitt för en gångs skull

by Agneta on 06 november 2009

LyxfällanJag brukar oftast förfäras över folks oerhörda dumhet, när jag tittar på Lyxfällan. Inte sällan händer det att jag till och med får ont i magen och nästan mår dåligt – hur kan man ha så dålig koll på sin ekonomi, och hur kan man försätta sig själv i en så jobbig situation? Hur kan man tillåta att göra så mot sig själv?

Men inte av gårdagens avsnitt. Till en början fick jag obehagskänslor och undrade hur killen var funtad. Han levde långt över sina tillgångar och han bjöd sina kompisar på krogrundor och för att ha råd med detta tog han SMS-lån för att täcka utgifterna. Sen fick han ta nya SMS-lån för att kunna betala tillbaka de gamla lånen. Och så höll han på!

Men vilken charmig kille! Det behövdes inte mycket för att han skulle inse sin idiotiska situation och han var verkligen villig att ändra på sig. Han sålde kläder, elektronik och till och med sin nya favoritklocka. Han började betala tillbaka ett lån till sin fd sambo (att hon inte krävt tillbaka pengarna tidigare är ju en gåta kan jag tycka!)

Han fick berätta för sina samlade kompisar om sin ekonomiska situation. Ganska pinsamt för honom, vilket jag har full förståelse för, men de verkade ha lika full förståelse för det de också!

Jag tror faktiskt att den här killen blivit hjälpt på riktigt av Lyxfällan. Åtminstone kändes det så och jag hoppas verkligen att han behållit det förnuft han tog tillfånga i programmet!

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:https://omtvserier.se/feel-good-avsnitt-for-en-gangs-skull/ sort:published

{ 3 comments… read them below or add one }

1 Eva Östlund 06 november 2009 kl. 12:01

Charlie och Mathias! Ni är verkligen toppen! Människor som ni som öppet och ärligt säger sanningar. hade behövts i varje kvarter, Det känns som att ni gör det för att ni uppriktigt bryr er om andra människor, och att ni litar på människors förmåga och vilja att klara upp sina ibland tilltrasslade liv. Jag tror att vi är många som gråter en skvätt av glädje, för att ni lyckas hjälpa de olycksdrabbade och återupprätta deras självkänsla! Många hälsningar från en farmor

2 Stefan 06 november 2009 kl. 12:10

Vanligtvis tycker jag att Lyxfällan inte riktigt lyckas lösa problemen utan endast bakar in allting i ett stort huslån och därefter ordnar så att personerna som är med i programmet måste betala tillbaka i ett oerhört högt tempo. Igår tror jag att man lyckades stoppa upp problemet innan det stora raset kom.

3 Agneta 06 november 2009 kl. 13:25

Killen verkade rätt så vettig tycker jag, till skillnad mot många andra som deltagit i programmet. Han insåg ju att han bara förstörde för sig själv.
Men har vanligt folk verkligen så dålig koll på vilka räntesatser som är på dessa SMS-lån, och vad de ställer till med efter ett tag?!

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: