Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Ett nytt världsrekord i TV-tittande är slaget

by christian on 09 maj 2014

Fyra deltagare har under de senaste dygnen genomfört ett världsrekord i serietittande genom att sträcktitta på serien 24. Viaplay var arrangörer för rekordförsöket och till slut hade Erik Pettersson skrivit om rekordet från 87 timmar till 90. Med sig över mållinjen hade han även Mascoll Silverstolpe som även han slog det gamla rekordet, hans sluttid blev 87 timmar och 17 minuter.

”– Det har varit grymt jobbigt och svårare än vi någonsin hade trott, men samtidigt jättekul att få testa sina gränser. Däremot dröjer det tills vi ser klart de få avsnitt vi inte har sett, säger Erik. Binge-watching är en lagsport, och jag ser oss båda som vinnare.”

Världsrekordsförsöket kan ses som reklam för det nya konceptet Viaplay Premiere, som ger tittarna exklusiva premiärer på Viaplay.

Deltagarna var:
Erik Pettersson (90 timmar)
Mascoll Silverstolpe 87 timmar, 17 minuter)
Thobias Johansson (39 timmar)
Aina Lesse (24 timmar)

Om man gör en jämförelse till världsrekordet i filmtittande faller dock deltagarna kort med över ett och ett halvt dygn. År 2008 anordnade Netflix ett event i en glaskub på Times Square där Suresh Joachim and Claudia Wavra kollade på 57 filmer i rad, en total speltid på 123 timmar.

Vi på omtvserier gratulerar Erik Pettersson och Viaplay till det nya världsrekordet!

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:https://omtvserier.se/ett-nytt-varldsrekord-i-tv-tittande-ar-slaget/ sort:published

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: