Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Daniel Ohlsson/TV4
Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Besviken över Parlamentet

by Agneta on 21 mars 2010

Ibland, och faktiskt ganska ofta, är Parlamentet på TV4 det roligaste program som sänds på hela veckan, men ikväll var det bara tråkigt och pinsamt.

Magnus Betnér var största orsaken till det. Han är sällan rolig. Han kan komma med mer eller mindre träffsäkra skämt om kändisar men kan lika gärna komma med plumpa elakheter. Det är inte alltid lätt att vara rolig på andras bekostnad utan att vara elak, men ska man vara komiker bör man ha lite fingertoppskänsla. Att vara elak och rolig är en sak, men elak och plump är tråkigt.

Per Andersson är aldrig rolig. Däremot tycker han själv det. Per, man ska helst inte skratta åt sitt eget skämt. Och ska man det måste det vara ett riktigt roligt skämt, ett sådant som alla andra vrider sig i kramper åt. Då, och endast då, är det ok att själv skratta.

Jag brukar ha lätt för att skratta åt saker som bara är småroliga, men ikväll zappade jag faktiskt över till det i vanliga fall mycket tråkigare Blåsningen. Detta trots att underbara Babben Larsson var med i kvällens Parlamentet.

Skärpning till nästa vecka!

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:https://omtvserier.se/en-liten-besvikelse-faktisk/ sort:published

{ 2 comments… read them below or add one }

1 Stefan 24 mars 2010 kl. 20:23

Själv valde jag att sluta följa Parlamentet för ca 2 år sedan när ”tips på från coachen” tog allt mer plats och jag noterade att så gott som samtliga deltagare tittade ner i sina papper innan man sa något. Hela programmet kändes då otroligt regisserat och tjusningen försvann.

2 Stefan 24 mars 2010 kl. 23:17

Fick nu höra vad Betnér sa under programmet och visst var det osmakligt.

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: