Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Diagnos Okänd fortsätter vara populärt

by Stefan on 23 april 2009

Diagnos okändIgår var det dags för ett nytt avsnitt av TV3:s Diagnos Okänd som jag blev väldigt besviken på. Enligt TV3 själva så är Diagnos Okänd väldigt lik House och vill man så är det möjligt att jämföra serierna scen för scen.

Efter att ha sett det första avsnittet så skrev jag ett inlägg om det. Konceptet med Diagnos Okänd är väldigt bra och det är hedersvärt att man vill satsa på serier som gynnar någon. Tyvärr känns avsnitten väldigt monotona och den enda skillnaden mellan de olika avsnitten är historien om patienten. En hel del hävdar då att serien inte ska behöva vara underhållande, rolig eller spännande eftersom det är en dokumentär. Jag hävdar motsatsatsen då en dokumentär alltid är meningsfull på något vis, vanligtvis så lär den tittarna något. I detta fallet så har man lagt in flera moment som inte existerar på riktigt, utan är inspirerade från House.

Trots att jag har en väldigt negativ syn på serien så har den blivit TV3:s åttonde populära program sett till antalet tittare varje månad med omkring 400 000 tittare vid varje avsnitt. Blir det en ny säsong så hoppas jag på några små justeringar där man lägger mer fokus på att lära tittarna något samtidigt som man kortar ner programmet en aning. Väljer man att plocka bort förhandstittar och Stefan Branths eviga tjatande om att det ser illa ut så kan man spara in ganska många minuter på varje avsnitt.

Nej, jag ser fram emot kvällens säsongspremiär av Draknästet istället. Förhoppningsvis ligger inte fokus på entreprenörernas känslor utan deras idéer. Det kan bli en hit, men jag är rädd att serien misslyckas helt.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:https://omtvserier.se/diagnos-okand-fortsatter-vara-populart/ sort:published

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: