Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Endast 42 timmar efter premiären på ABC!

by Mathilda on 01 december 2009

despii2Kvällens Desperate Housewives-avsnitt sänds endast 42 timmar efter att det i söndags kväll hade amerikansk premiär på ABC. Bra jobbat kanal 5! Jag tycker detta är jättebra, man slipper vänta flera veckor eller månader efter det att programets orginal sändningstid varit. Förut låg avsnitten ca 1 vecka efter, och det tyckte jag var jättesnabbt men nu behöver man knappt vänta alls.  På kanal5.se kunde man idag läsa om processen från att avsnittet skickas från Los Angeles till våra tv-apparater på rekordtid. Man förstår att det ligger en hel del jobb bakom detta.

Maria, tjejen som översätter texten, sitter någonstans i Kalskoga och jobbar just nu för fullt med att hinna färdigt tills ikväll. Kl 20.00 ska texten vara klar, endast en timme innan avsnittet sänds på kanal 5! Snacka om att hon måste ha press på sig, jag skulle vara skapligt stressad.

Missa inte avsnittet ”Would i think of suicide?” ikväll kl 21.00 på kanal 5! Jag kan avslöja att det blir en hel del bråk mellan flera av karaktärerna…. spännande va! :)

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:https://omtvserier.se/desperate-avsnittet-endast-42-timmar-efter-premiaren-pa-abc/ sort:published

{ 4 comments… read them below or add one }

1 Stefan 01 december 2009 kl. 20:35

Gäller det enbart detta avsnittet eller kommer vi få se fler avsnitt så här tätt inpå inom kort? Själv så tycker jag att det är kanon och det gör verkligen vårt arbete med att skriva om serierna lättare när man kan skriva om de senaste nyheterna istället för att vänta tills serien kommer till Sverige.

2 Mathilda 01 december 2009 kl. 21:00

Tror det gäller alla kommande avsnitt så länge kanal 5 orkar hålla tempot. Nästa avsnitt blir det tex. ännu mindre tid för dem att jobba med då avsnittet beräknas stickas en dag senare än vad det gjordes denna gång från Los Angeles. Dock kommer fler presoner att jobba med textning mm så det kommer förhoppningsvis inte att bli några problem. Allt hänger på att det inte dyker upp några hinder på vägen.

3 Stefan 01 december 2009 kl. 21:59

Låter kanon. Vore verkligen fantastiskt om samtliga serier kom ut samma vecka som i USA. Problemet är som du nämner om där skulle uppstå oväntade hinder på vägen. Nästa steg är väl att få rättigheterna att lägga upp alla serierna på deras egna sajter.

4 Mathilda 01 december 2009 kl. 22:51

Ja, det skulle vara jättebra! Tycker inte att det behöver vara så petigt med textning och grejer, visst det är ju bra… men om man ändå laddar hem eller ser programmen online finns ju ingen textning ändå. De kunde ju sända reprisen med textning för dem som vill ha det…. :)

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: