Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Dating in the Dark

Premiär för Dating in the Dark

by Stefan on 02 mars 2010

Ikväll 20:00 är det premiär för den svenska versionen av Dating in the Dark på Kanal 5. Programmet är från början en holländsk idé men har sedan spridit sig och blivit populärt i bland annat USA, Australien och Storbritannien.

Programidén är att tre män och kvinnor är separerade i två olika delar av ett hus där all kontakt och konversation mellan de båda könen sker i ett rum utan ljus. Till en början går alla sex personerna på en stor gruppdejt där man lär känna varandra och därefter får man gå på enskilda dejter med den man gillade bäst, även dessa sker i totalt mörker.

Under programmet kastar programledaren in nya ledtrådar och information om deltagarna. Det kan vara allt ifrån möjligheten att gå igenom sin dejts väskor till att se ett klädesplagg.

Mot slutet av programmet så får deltagarna möjlighet att se varandra och därefter tas beslutet om man ska fortsätta träffas eller om man ska gå skilda vägar.

Jag har sett ett fåtal avsnitt från den amerikanska versionen där det vid minst ett tillfälle har hettat till och blivit väldigt intimt i den mörkret. Frågan är om det svenska folket är mer reserverat eller om man har lyckats pricka rätt precis som i Paradise Hotel och på så vis får deltagare som är villiga att gå långt.

De sex första singlarna är: Andreas 27 år, Account Manager från Bunkeflostrand, Carl-Henrik ”Charlan” 28 år, egenföretagare från Stockholm, Mark 32 år, egenföretagare från Stockholm, Jenny 26 år, studerande från Lidköping, Josefine 26 år, säljare från Danderyd och Emilia 25 år, studerande från Stockholm.

Vad tror du om Dejting in the Dark? Flipp eller flopp?

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:https://omtvserier.se/dating-in-the-dark-premiar/ sort:published

{ 3 comments… read them below or add one }

1 Stefan 02 mars 2010 kl. 22:40

Lite av ett antiklimax på slutet där paren tvingades ta det ”livsviktiga” beslutet om att direkt säga upp bekantskapen eller om man skulle utbyta telefonnummer och möjligtvis träffas igen. Tycker synd om Andreas efter reaktionen från hans dejt.

2 Veronicah ;) 06 mars 2010 kl. 17:35

sv; jo, det är ju rätt kul att kolla på, kanske lite löjligt egentligen.
Men det är sjukt hur dumma i huvudet folk är faktiskt.
som t.ex han andreas & hom tjejen. hon älskade hans personlighet,
sen från ingenstans så när hon såg honom blev hon helt förskräckt!? :o
va är felet??

3 Pernilla 23 augusti 2012 kl. 12:41

Håller med föregående, det var en kul serie men rätt löjlig:)

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: