Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Dåliga tittarsiffror för FlashForward

by Stefan on 03 november 2009

FlashforwardTidigare har FlashForward beskrivits som en av höstens största succéer i USA där den har lockat miljoner av tittare. I Sverige fick den däremot på gränsen till dåliga tittarsiffror, vilket jag förutsåg tidigare i veckan.

Utomlands jämförs succén med LOST då de båda serierna är ganska lika varandra när det gäller mystik, samtidigt som antalet tittare även överensstämmer. När det gäller Sverige så lockade LOST omkring 1 miljon tittare vid varje avsnitt. På grund placeringen så fick FlashForward endast 338 000 tittare i premiären, följt av 22 000 tittare vid reprisen.

Nej, tyvärr tror jag inte att serien blir någon större succé i Sverige eftersom majoriteten av målgruppen inte sitter i TV-soffan klockan 11 på en fredagskväll. Eller 02:00 på en måndagsmorgon. Pga rättigheterna så får inte heller serien sändas på TV4 Play.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:https://omtvserier.se/daliga-tittarsiffror-for-flashforward/ sort:published

{ 3 comments… read them below or add one }

1 Marie 10 november 2009 kl. 16:32

Trots den urusla sändningstiden, så har jag faktiskt lyckats titta på FlashForward, och det verkar vara en väldigt bra serie. Sen vet man ju inte hur den utvecklas i fortsättningen. Många serier med spännande premisser lyckas inte leva upp till det.
Men det är synd att inte fler har möjlighet att se den. Det blir lite
som med Lost, där jag kanske sett hälften av förra säsongens avsnitt för att jag ständigt glömde bort att den hade begravts av TV4 vid elvatiden på kvällen.

2 John 20 november 2009 kl. 21:49

Måste först och främst tacka dig för denna tyrevliga sidan :)

och sen tycker jag att det är skamligt dåligt av tv4 att sända denna serie så sent, jag har sett alla avsnitt av LOST över internet så det får nog bli samma sak med den här

3 Stefan 21 november 2009 kl. 00:58

Jag instämmer till fullo samtidigt som jag har svårt att förstå varför TV4 köper in en förmodligen dyr serie och lägger den klockan 11 på en fredagskväll.

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: