Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Dags för femte och sista säsongen av Boardwalk Empire

by christian on 20 augusti 2014

Efter flera år som en av storserierna hos HBO är det nu dags att ta farväl av Nucky Thompson och de andra i Boardwalk Empire. Femte och sista säsongen av serien har premiär på HBO Nordic den 8 september.

Serien följer den okonventionella protagonisten Enoch ”Nucky” Thompson (Steve Buscemi) och hans lagliga och olagliga verksamhet i Atlantic City under förbudstiden i USA. De fyra första säsongerna utspelades under 1920-talet. Den sista säsongen tar plats 1931, under Den stora depressionen, där Nucky planerar för en framtid efter förbudstiden.

2013 vann Boardwalk Empire fem stycken Emmy-statyetter, vilket var mer än någon annan serie det året. Till årets Emmy-gala är Boardwalk Empire nominerat i sju kategorier.

Boardwalk Empire är skapat av Terence Winter, manusförfattare till Sopranos. Seriens producenter är Terence Winter, Martin Scorsese, Tim Van Pattern, Howard Korder, Stephen Levinson och Mark Wahlberg. Serien har belönats med Golden Globe, bland annat för ”Best Television Series – Drama” och vunnit totalt 12 Emmy-priser.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:https://omtvserier.se/dags-for-femte-och-sista-sasongen-av-boardwalk-empire/ sort:published

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: